reportatge

París-Madrid en un Ford A

Walter di Mantova, un argentí de Salto que resideix a París, va fer parada i fonda divendres a Andorra, en la seva travessia fins al centre d’Espanya.

París-Madrid en un Ford AW. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

París-Madrid anada i tornada en cotxe. Més enllà de ser un viatge de moltes hores, el fet no tindria res de particular, si no fos perquè el conductor, l’argentí Walter di Mantova, el va fer al volant d’un Ford A. I no, no és un nou model de la casa de Michigan, sinó que és un vehicle centenari, amb tot el que comporta. “L’estructura de l’automòbil és la mateixa que quan es fabricava a Detroit entre el 1929 i el 1931” va explicar al Diari Di Mantova, tot i que va afegir que “és cert que la mecànica, tot i ser de Ford, és dels anys vuitanta”.

El motiu que va portar aquest argentí resident a París, va ser l’exposició de vehicles clàssics que s’havia de fer a Madrid entre el 14 i 16 de maig. “Al final, la trobada es va suspendre perquè faltava algun permís. Però com que a més a més coincidia amb el meu seixanta aniversari, vaig decidir fer el viatge igual” va dir.

I amb el maleter ple, di Mantova va emprendre el camí de París a Madrid, però no qualsevol via. En el primer tram del seu viatge va arribar fins a Le Mans, on després de passar pel mític circuit francès, va fer una parada tècnica al taller mecànic que el seu fill té a la localitat. El següent dia el va portar fins a Bordeus, la ciutat de la regió d’Aquitània, tot resseguint una de les zones més belles d’Europa com és la ruta dels Castells de Loire.

L’entrada a Espanya es va produir per Sant Sebastià amb un ensurt previ en forma de punxada i les conseqüents dificultats per tal de trobar els recanvis pertinents.

“Tenia pensat tornar de Madrid per la costa del Mediterrani i fer l’entrada a França per la Jonquera”, va explicar di Mantova, però va afegir que “em va contactar un amic de l’Arieja i em va dir que vingués per Andorra, que ens trobaríem aquí i ens rebrien a un ajuntament (en referència al comú de Sant Julià de Lòria)”. Així doncs, el pilot va virar de la línia que l’havia de portar des de Barcelona a Portbou, tot resseguint la costa, per arribar a la parròquia laurediana, on el van rebre els consellers del comú Cristià March i Diana Sànchez. “Després vam visitar la font d’aigua que surt a més de 70 graus, vam dinar i ja vam creuar cap a França”, va explicar per fer nit ben a prop de Foix. La següent parada del viatge el va portar fins a Tolosa de Llenguadoc on “vull veure l’estàtua que hi ha de Gardel, perquè jo soc argentí” va recordar di Mantova. I just ahir, va fer el darrer tram amb el seu Ford A, per tornar fins al París inicial “perquè he estat molts dies fora i també em toca treballar”.

tracking