reportatge

Un 'break' pirinenc

Agafar aire, desconnectar i disfrutar de la temptació d’un dia de compres. Molts visitants han escollit Andorra com a destinació per a passar el pont de la Segona Pasqua. Molts d’ells, la majoria de Catalunya, han allargat la seva estada aprofitant que avui és festiu.

Un 'break' pirinencFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Botigues, muntanya o, simplement, sortir de l’ambient asfixiant de la ciutat. Aquestes són algunes de les raons dels visitants que aquest cap de setmana llarg han aprofitat per venir a Andorra.

“Hem vingut per les botigues. Volíem sortir una mica de Barcelona i canviar d’aires” explicaven l’Anna i la seva parella amb dues bosses a la mà a l’alçada de la botiga Xiaomi de l’avinguda Meritxell. Una mica més endavant, la Gemma i l’Eva, també de Barcelona, comentaven que sempre acostumen a venir una vegada a l’any i que, aquest cap de setmana, havien aprofitat perquè era festiu. “Ens agrada la muntanya, està a prop i és de fàcil accés”, assenyalaven mentre explicaven que ahir havien anat d’excursió i avui, per por de pluja, havien optat per anar de compres i passejar una mica.

Qui també havia anat d’excursió amb la seva parella era l’Anna, de Palafrugell. “Hem vingut a fer una mica de senderisme per aquí dalt. Ahir vam anar als llacs de Tristaina a caminar i ara venim d’un concert de l’Ull Nu”, comentava davant la botiga Desigual. L’Elisabet, amb les dues filles al costat, també explicava que les ganes de muntanya havien estat la seva principal motivació per a desplaçar-se fins al Principat. “Nosaltres vivim a Mataró i teníem uns dies lliure perquè dilluns és festa allà. I com que elles no coneixien Andorra i ho tenim a prop, vam decidir venir”, relatava.

Per altra banda, alguns explicaven que havien decidit pujar a última hora. “Tenim la segona residència a la Cerdanya i hem vingut avui a passar el dia de botigues” explicaven l’Andrea i en Juan. D’uns quants quilòmetres més al sud, l’Anna i en Manel explicaven que havien fet la seva escapada fugaç des de Lleida. “Vam agafar el cotxe el divendres i vam pujar sense reserva d’hotel ni res. Ahir vam anar a Naturlàndia i avui venim pel centre. Sobretot hem vingut per desconnectar” afegien la Maria i l’Alexis agafats de la mà del seu fill petit. Les activitats són diverses, però tothom coincideix que venir a Andorra és una manera de sortir de la rutina. La Pilar, al costat de la seva amiga Anna, ho deixava clar. “Jo he vingut per desconnectar perquè tant de temps tancada m’enfilava per les parets. Necessitava una mica de roba i hem sortit per trencar amb la monotonia. Volia anar de botigues per voltar i veure un ambient menys trist del que hem vist fins ara”.

Amb afany de trencar amb la monotonia i deixar-se seduir per l’oferta comercial, els turistes han tornat a omplir les avingudes.

tracking