PROGRAMA

Actua redueix fins als 5.000 euros la subvenció a pimes

L’organisme ha donat un total de 150 ajudes a petites i mitjanes empreses els últims 3 anys

Actua redueix fins als 5.000 euros la subvenció a pimesSFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Actua Empresa dona el tret de sortida a la quarta edició del programa de subvenció a petites i mitjanes empreses del país amb una dotació pressupostària de 180.000 euros. El president de l’organisme i ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va informar que per a aquesta edició l’entitat ha decidit reduir l’import màxim de subvenció fins als 5.000 euros, mil menys que en els darrers anys. “Hem disminuït l’import perquè analitzant les sol·licituds que hem tingut fins al moment hem detectat que la majoria de projectes requereixen aquest capital i també ens permetrà ajudar més empreses”, va indicar.

L’objectiu del programa és ajudar petites i mitjanes empreses a iniciar una transformació digital per assolir una millor posició nacional i internacional, i millorar en competitivitat, innovació i tecnologia. Gallardo també va apuntar que una de les característiques de l’ajuda és que la partida pressupostària es divideix en dues franges, el 80% de l’import es destina a pimes amb una facturació anual inferior a 350.000 euros i el 20% restant a empreses que facturen entre 350.000 i un milió d’euros. Les companyies que vulguin optar a l’ajuda aquest exercici poden presentar la sol·licitud fins al 22 de juliol.

Per la seva banda, la directora d’Actua, Judit Hidalgo, va explicar que a l’edició del 2020 es van atorgar un total de 51 subvencions a petites i mitjanes empreses per un valor de 6.000 euros. D’aquestes, un 33% es van destinar a pimes amb una facturació anual d’entre 0 i 50.000 euros. Quant als projectes, la majoria estan relacionats amb la digitalització i el comerç electrònic.

GALLARDO MANIFESTA QUE LA PROBLEMÀTICA AMB LA LLEI D'ACTIUS DIGITALS ÉS "ESTÈTICA"

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va afirmar ahir que la problemàtica sorgida arran de la contractació del bufet d’advocats Cases & Lacambra i els serveis d’assessorament que duran a terme en relació amb la llei d’actius digitals és “estètica i de forma”. D’aquesta manera, va destacar que no li preocupa que les divergències polítiques puguin afectar l’atracció de talent al país i va apuntar que la seva principal preocupació rau en el fet que “no siguem capaços de treure el millor text possible entre tots”. “El Govern intenta aportar elements que puguin servir per millorar el text i fer-lo el més segur i consistent jurídicament”, va dir. A més, va deixar entreveure que analitzaran “si ens hem equivocat” i va afegir que potser “els noms i els moments es podien haver tramitat d’una altra manera”. Gallardo també va apuntar que el Govern està en espera de rebre “en breu” l’informe de l’OACI per prendre una decisió sobre la construcció d’un aeroport nacional a la zona de Grau Roig.

tracking