Energia

FEDA mantindrà les tarifes i no tallarà la llum a qui no pugui pagar-la

La companyia elèctrica manté les ajudes per a les empreses en situació d’ERTO

FEDA mantindrà les tarifes i no tallarà la llum a qui no pugui pagar-laComú de Sant Julià

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El director general de FEDA, Albert Moles, va afirmar ahir al matí que la companyia no apujarà les tarifes durant el 2022 i que tampoc tallarà el subministrament a les famílies que no poden pagar el servei, una mesura que l’empresa va començar a aplicar arran de la pandèmia. Moles va fer aquestes declaracions en la roda de premsa de presentació de les primeres Jornades de l’energia i ciutats sostenibles de Sant Julià de Lòria, que va tenir lloc al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Moles va assegurar que l’empresa ha decidit mantenir la política de no tallar la llum als usuaris que no poden pagar a temps. “Hem comprovat que la població no abusa de la nostra política d’impagats”, va afirmar. Moles va recordar que també es mantenen les ajudes per a les empreses en ERTO.

D’altra banda, va explicar que durant els mesos d’abril i maig d’aquest any FEDA ha recuperat gairebé la totalitat “del consum elèctric” que va perdre el 2020 respecte de l’any anterior, xifra que va suposar una caiguda de prop del 20%.

El director general de FEDA també va apuntar que durant aquest mes de juny es completarà el tram de la xarxa de calor d’Andorra la Vella que va des del centre esportiu dels Serradells fins a la rotonda de la Baixada del Molí, mentre que la part de la xarxa que comunica aquest punt amb el Lycée Comte de Foix és previst que s’acabi abans de l’any que ve. El tram que uneix el carrer Prat de la Creu amb el pont del Valira es farà el 2022. Amb això s’haurà desplegat el 80% de la xarxa.

SANT JULIÀ ACULL LES PRIMERES JORNADES DE L'ENERGIA

Les Jornades de l’energia i ciutats sostenibles, que tindran lloc divendres 18 i el dissabte 19 de juny a Sant Julià de Lòria, tenen dos vessants: un de professional i un altre d’educatiu i lúdic. Així, divendres el Centre Cultural i de Congressos Lauredià acollirà, de dos quarts d’onze del matí a sis de la tarda, diverses conferències i taules rodones d’experts en mobilitat sostenible, energies renovables i transició energètica. L’endemà, FEDA organitzarà a la plaça de la Germandat un circuit didàctic amb tallers experimentals al voltant de l’energia elèctrica. En aquest mateix espai, l’ACA (Automòbil Club d’Andorra) oferirà als seus socis una jornada de sensibilització per a la conducció de vehicles elèctrics. A més, durant tot el dia hi haurà a la plaça diversos jocs, cedits per l’Institut Català de l’Energia al comú, per aprendre els conceptes bàsics de l’eficiència energètica i les energies renovables, i també s’hi podrà veure un conjunt d’exposicions sobre energia i reciclatge. Per participar en les jornades professionals cal inscriure’s enviant un missatge a l'adreça jornadesenergia@comudesantjulia.ad, ja que l'aforament s’ha limitat a 134 persones. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va afirmar que aquestes jornades ajudaran la parròquia a posicionar-se com un “referent” en sostenibilitat.

tracking