VALLNORD

Vallnord preveu recuperar-se durant l'estiu

L’estació espera rebre 70.000 visitants i facturar dos milions d’euros entre el juliol i l’agost

Vallnord preveu recuperar-se durant l'estiuVALLNORD

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’objectiu de Vallnord-Pal Arinsal és obrir durant tots els dies, fins al 12 de setembre, i arribar als dos milions d’euros en facturació durant aquest estiu. Així ho va comunicar ahir Josep Marticella durant la presentació de les activitats i novetats de què es podrà gaudir aquest estiu a la parròquia de la Massana i Vallnord. De fet, Pal Arinsal inaugurarà la temporada demà mateix amb l’obertura del refugi del Comapedrosa, que estarà explotat per segon any consecutiu per EMAP, i anirà seguida de l’obertura de Bike Park i del Mountain Park l’11 de juny. “Volem col·laborar sobretot en la dinamització de l’economia de la parròquia i del país”, va assegurar Marticella, a més d’explicar que la temporada d’estiu segurament els permetrà compensar la tràgica temporada d’hivern. De fet, l’època estival normalment suposa una facturació del 10% en relació amb tot l’any, una situació que ara, degut a les circumstàncies, podria ascendir fins al 50% o 60%. El repte, doncs, com va comunicar ahir Marticella, és aprofitar al màxim els mesos de juliol i agost per atreure uns 70.000 visitants.

Per a turistes i residents

El comú de la Massana oferirà una àmplia oferta d’activitats tot i que també en mantindrà de consolidades, com ara les rutes a cavall pel parc del Comapedrosa o les excursions guiades, que enguany es presenten amb la particularitat d’oferir una ruta diferent per a cada dia de la setmana. Quant a novetats, destaquen la creació de dos Escape Room, al poble d’Arinsal i al centre de la Massana, i també la inauguració de les Berques d’Arinsal, un gran espai que ampliarà la zona BMX ja existent amb la creació de quatre espais nous dedicats a diferents modalitats de bicicleta. “Enguany ens mostrem molt optimistes. Podrem oferir un ventall d’esdeveniments per a tothom, tant per a residents com per a turistes”, va assegurar Josep Maria Garrallà, conseller de Turisme del comú. Pel que fa a Vallnord, es potenciarà sobretot el sector d’Arinsal amb la inauguració de dos circuits e-bike durant el mes de juliol que es construiran gràcies al patrocini de Pic Negre. Els representants del comú i l’estació van destacar el paper del cicloturisme, que sempre ha estat molt present a la Massana pels seus ports. En aquest sentit, s’ha desenvolupat una nova estratègia per convertir el coll de la Botella en el centre neuràlgic del cicloturisme.

AGENDA DE NOVETATS

-Obertura del refugi

El refugi del Comapedrosa s’obrirà demà. Els senderistes podran gaudir com l’any passat de serveis de gastronomia i pernoctació.

-Bike i mountain park

La inauguració de temporada de Bike Park i Mountain Park s’iniciarà l’11 de juny, que coincidirà amb la Copa d’Europa Maxiavalanche.

-Tir amb arc

L’activitat tornarà gràcies a l’habilitació d’un espai al sector de Pal, al Planell. És una de les activitats més antigues de l’estació.

-Nou circuit d’‘e-bike’

A principi de juliol Vallnord inaugurarà dos circuits d’e-bike a Arinsal: un de pujada i un de baixada.

-Simulador d’esquí

A final del mes de juliol arribarà un dels simuladors d’esquí més avançats del món, creat pel fabricant nord-americà Skytechsport.

-Circuit copa del món

El nou circuit es construirà des del pic del Cubil fins al telecabina del Cubil.

tracking