Procés de vacunació

Els Estats Units donaran 25 milions de vaccins imminentment

Els Estats Units donaran 25 milions de vaccins imminentmentAGÈNCIES

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El govern dels Estats Units va anunciar ahir el repartiment imminent de 25 milions de vacunes contra el coronavirus en diferents regions del món, amb almenys un 75 per cent destinades al mecanisme Covax impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per afavorir la immunització contra la Covid-19 als països amb menys recursos.

En total, l’Administració de Joe Biden es va comprometre a distribuir 80 milions de dosis abans de final de juny. Del primer lot, sis milions aniran a parar a països de l’Amèrica Llatina i el Carib, en concret al Brasil, l’Argentina, Colòmbia, Costa Rica, el Perú, l’Equador, Paraguai, Bolívia, Guatemala, el Salvador, Hondures, Panamà, Haití o la República Dominicana, així com altres països de la comunitat Caricom.

Uns altres set milions aniran al sud i el sud-est asiàtic i cinc milions a l’Àfrica, mentre que les dosis restants, que superarien els sis milions, es dedicaran a pal·liar els rebrots dels contagis en països veïns o aliats, entre els quals s’inclourien el Canadà, Mèxic, l’Índia i Corea del Sud, segons va informar la Casa Blanca.

Dins d’aquest últim bloc també hi figuren Cisjordània i la Franja de Gaza, la qual cosa suposa per a Washington refermar el compromís amb uns territoris en els quals l’anterior Administració de Donald Trump havia reduït el grau d’ajuda i implicació.

El president Biden va reiterar el compromís de completar el programa de vacunació als Estats Units, però al mateix temps va reconèixer que “posar fi a la pandèmia implica acabar amb ella a tot arreu”, en la mesura que mentre continuï suposant una amenaça en alguna zona del món també el país nord-americà estarà en risc.

tracking