Temptativa de frau

Extorsió amb un perfil fals del cap de Govern

El missatge ofereix aconseguir la nacionalitat andorrana a canvi de pagar 5.000 euros

Extorsió amb un perfil fals del cap de GovernFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El doctor Ramon Calsapeu Cantó, ex-delegat mèdic de la Lliga de Societats de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, va denunciar ahir un intent d’estafa que va patir a través de WhatsApp. Tal com detalla en l’exposició dels fets de la denúncia que va presentar a la policia, Calsapeu va ser interpel·lat per un individu que, amb una fotografia de perfil de l’antic cap de Govern Toni Martí i el nom de l’actual, Xavier Espot, va oferir-se per ajudar-lo a aconseguir la ciutadania andorrana a canvi que li pagués 5.000 euros.

El doctor, no resident, es trobava allotjat en un hotel d’Andorra duent a terme una campanya de confraternització internacional i tenia intenció de tramitar a curt termini el permís de residència al Principat. A la demanda explica que, en aquest context, i des del 27 de maig, va començar a rebre aquesta sèrie de missatges, segons ell, de caràcter sospitós, a través de l’aplicació mòbil. “Vull que confieu en mi aquí i proporcioneu tots els documents i passaports necessaris per al procés de la vostra ciutadania i també del permís residencial”, deia un dels missatges. “Si esteu disposats a adquirir la ciutadania del nostre país i esteu llestos us costarà una petita quantitat per adquirir el vostre executiu [...]. M’encantaria que fes el pagament al més aviat possible”, afegia l’interlocutor en uns missatges amb molts errors ortogràfics. A continuació, el presumpte estafador adjuntava un número de compte perquè Calsapeu pogués ingressar la quantitat sol·licitada. Una acció que no va acabar duent a terme ja que en aquells moments ja era conscient que es tractava d’un frau. De fet, el doctor va explicar ahir al Diari que durant el mes passat també va patir un intent d’estafa a través d’Instagram en què un usuari desconegut que es va dirigir a ell en anglès també li va reclamar diners. En aquest sentit, el doctor sospita que els presumptes estafadors podrien haver decidit dur a terme aquests intents de frau motivats per unes fotografies que va penjar recentment a les xarxes socials fent públic que es trobava a Andorra.

EXPOSICIÓ DEL CAS

-Intent d’estafa

L’ambaixador internacional de la Creu Roja, Ramon Calsapeu Cantó, va denunciar ahir un intent d’estafa a través de WhatsApp en què una persona desconeguda li reclamava 5.000 euros.

-L’argument

El cost dels 5.000 euros, tal com insistia l’estafador a través de diversos missatges, s’havia de destinar presumptament al procés per adquirir la ciutadania andor­rana.

-La denúncia

En adonar-se que es tractava d’un frau, Calsapeu va dirigir-se a la policia andorrana per denunciar els fets i fer públic i visible aquest intent d’estafa que, segons considera, podria acabar afectant altres futurs residents.

tracking