HOSTALERIA

L'UHA demana canvis en els protocols dels bufets

La formació diu que les mesures establertes per Salut no s'adapten a la seva realitat i els resulten contraproduents

Preocupació de la UHA per la pèrdua de llits

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La UnióHotelera d'Andorra (UHA) reclama canvis al servei de bufet després de fer una valoració delfuncionamentdels que s'estan oferint des dels seus hotels associats. La formació explica que tot i seguir les directrius establertes pel Ministeri de Salut, l'experiència viscuda tant de l'estiu passatcomla del que portem d'any, els permet afirmar que aquestes mesures no s'adapten a la seva realitat i els resulten contraproduents. Segons relaten, aquest tipus de bufet ha aconseguit evitar el contacte del menjar i la vaixella amb el client, però ha generat grans aglomeracions tant a les cues d'espera a l'entrada del restaurant com en les zones d'espera del bufet. La formació diu que tot i intentar marcar distanciament en les cues; allargar els horaris de servei, que acaben tenint un límit pel sentit lògic en el qual s'esmorza, o reforçar el personal, no ha estat viable ni s'haresoltel problema.

En aquest context, l'UHAdemana un canvi en la metodologia dels bufets i aposta per un bufetsemiassistit, que ja van plantejar fa uns mesos, on diuen "s'aconsegueix l'equilibri entre la seguretat sanitària i el servei àgil i de qualitat".

El ministre de Salut ha respost aquest migdia a la petició assegurant que cada setmana es revisen els protocols i els dels bufets s'estan analitzant i ha destacat que "es va haver de restringir aquest servei perquè era un lloc amb moltes interaccions i on hi ha molts instruments que poden transmetre el virus".

tracking