HOSTALERIA
L'UHA demana canvis en els protocols dels bufets
La formació diu que les mesures establertes per Salut no s'adapten a la seva realitat i els resulten contraproduents
La UnióHotelera d'Andorra (UHA) reclama canvis al servei de bufet després de fer una valoració delfuncionamentdels que s'estan oferint des dels seus hotels associats. La formació explica que tot i seguir les directrius establertes pel Ministeri de Salut, l'experiència viscuda tant de l'estiu passatcomla del que portem d'any, els permet afirmar que aquestes mesures no s'adapten a la seva realitat i els resulten contraproduents. Segons relaten, aquest tipus de bufet ha aconseguit evitar el contacte del menjar i la vaixella amb el client, però ha generat grans aglomeracions tant a les cues d'espera a l'entrada del restaurant com en les zones d'espera del bufet. La formació diu que tot i intentar marcar distanciament en les cues; allargar els horaris de servei, que acaben tenint un límit pel sentit lògic en el qual s'esmorza, o reforçar el personal, no ha estat viable ni s'haresoltel problema.
En aquest context, l'UHAdemana un canvi en la metodologia dels bufets i aposta per un bufetsemiassistit, que ja van plantejar fa uns mesos, on diuen "s'aconsegueix l'equilibri entre la seguretat sanitària i el servei àgil i de qualitat".
El ministre de Salut ha respost aquest migdia a la petició assegurant que cada setmana es revisen els protocols i els dels bufets s'estan analitzant i ha destacat que "es va haver de restringir aquest servei perquè era un lloc amb moltes interaccions i on hi ha molts instruments que poden transmetre el virus".