RELACIONS INTERNACIONALS

Ubach i González Laya tracten l'homologació del certificat andorrà per la mobilitat

La ministra d'Afers Exteriors també s'ha trobat amb la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan per fer balanç de la Cimera Iberoamericana

Reunió de la ministra Ubach amb la ministra espanyola d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González LayaGovern Espanyol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha reunit avui a Madrid amb la ministra espanyola d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya. La trobada ha permès tractar diversos aspectes dels àmbits bilaterals que involucren ambdós països, així com celebrar el bon estat de les relacions entre Andorra i Espanya.

Segons Govern, un dels temes que s’han abordat ha estat el relatiu a la reactivació de la mobilitat per territori europeu. Ubach ha compartir amb González Laya la necessitat d'avançar en el desenvolupament i homologació del certificat andorrà que contindrà informació que es preveu que el futur Digital Green Pass europeu inclogui, com ara la vacunació, PCR/TMA recents o immunitat per haver patit recentment la Covid-19. També s'han tractat altres qüestions, com les negociacions d'Andorra amb la UE per assolir l'Acord d'associació, per les quals l'homòloga espanyola ha reiterat el suport d'Espanya a Andorra.

Ubach es troba amb Rebeca Grynspan

Maria Ubach, també ha mantingut una trobada durant la seva visita per la capital espanyola, amb la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan. Govern informa que durant la reunió,Ubach i Grynspan han fet balanç de l’exercici de la presidència d’Andorra de la Confederació Iberoamericana, que va començar el 2018 amb l’objectiu d’organitzar, juntament amb la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), la XXVII Cimera el 2020, però que a causa de la pandèmia de la Covid-19 la celebració de la Cimera al Principat es va posposar a l’abril d'enguany.

Grynspan, després de gairebé tres anys de treball conjunt, ha volgut trobar-se de manera presencial amb Maria Ubach, ja que la ministra no va poder participar físicament en la Cimera d’Andorra perquè era positiva de la Covid-19 per agrair personalment la tasca d'Andorra al capdavant de la SPT. En aquest context,tant la Secretària General Iberoamericana com la titular d’Afers Exteriors han valorat positivament la coordinació entre el Govern i la SEGIB al voltant de la Conferència Iberoamericanades del 2018 fins al 2021. Govern indica que concretament, en el temps en què Andorra ha liderat la SPT es van dur a terme 21 reunions preparatòries; 13 reunions ministerials amb la participació dels 22 països iberoamericans, així com 6 reunions amb especialistes empresaris i societat civil i, finalment, la XXVII Cimera a Soldeu.

Reunió amb el nunci apostòlic de la Santa Seu

Maria Ubach també s’ha trobat a Madrid amb el Monsenyor Bernardito Cleopas Auza, nunci apostòlic de la Santa Seu. La ministra d’Afers Exteriors i Auza, que va ser nomenat nunci apostòlic a Espanya i Andorra el 2019, han celebrat el bon estat de les relacions diplomàtiques entre el Vaticà i el Principat.

tracking