Robots que fan de cambrers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Víctor Martin, CEO de Macco Robotics, va presentar ahir la nova start-up que s’allotja al Niu d’Andorra Telecom. Es tracta d’una proposta que dona solució a una demanda que ha crescut de forma exponencial durant la pandèmia de la Covid-19 en el sector de la restauració.

“La necessitat d’un lliurament sense contacte i garantir a la vegada la seguretat i una bona experiència als clients han fet créixer les demandes dels nostres robots”, va assenyalar Martin. Uns robots que, segons paraules del CEO de Macco Robotics, “preparen i serveixen aliments i begudes, que porten comandes des de la cuina fins al taulell o la taula, que desinfecten espais”. Amb aquesta tecnologia s’assoleix una automatització col·laborativa i efectiva entre robots i la resta de dispositius. Des de l’start-up ressalten que els robots no arriben per treure llocs de feina, sinó per permetre que les persones deixin de fer feines repetitives per d’altres que aportin més valor.

Miquel Gouarré, responsable del Niu, va remarcar que un dels punts forts de la solució que ofereix Macco Robotics “és que permet recopilar una gran quantitat de dades amb relació al negoci i al servei, unes dades que són de gran valor per a la presa de decisions de l’establiment”.

Martin s’instal·la a Andorra per completar la fase de finançament per seguir creixent i poder abastir l’altíssima demanda que tenen en aquests moments i que es preveu que vagi augmentant.

tracking