estadística

Les vendes de grans superfícies comercials creixen el 58% en un any

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Estadística del Govern ha registrat un increment substancial en l’índex de vendes de les grans superfícies del comerç, creixent un 58%, a preus corrents. La comparativa és del mes d’abril del 2021 respecte a l’abril de l’any anterior, mostrant una crescuda del 9% en productes alimentaris i un increment del 250,8% a la resta, els productes no alimentaris. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra de França (+18,9%) i per sota de la d’Espanya (+95,5%).

Per una altra banda, també ha crescut l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials. L’abril del 2021 s’ha incrementat en un 2,2% respecte al mateix mes de l’any anterior. El departament d’Estadística també registra que més del 64% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa.

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), augmenta el 57,3% l’abril del 2021 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris augmenten el 8,3% i les vendes de la resta de productes creixen el 249%, que s’han vist afectades a causa de la crisi sanitària.

tracking