Prova 21 ports

Col·lapse viari per una prova ciclista

A mig matí es va trigar una hora per fer el trajecte entre Encamp i la capital

Col·lapse viari per una prova ciclistaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Col·lapse a les carreteres i indignació de molts conductors que ahir van quedar atrapats a causa de la cursa ciclista 21 ports, que acaba avui. Les queixes van ser generalitzades pel temps d’espera i per fer alguns trajectes. Una hora per arribar a l’avinguda Tarragona des d’Encamp; 3,5 hores entre la Cortinada i la Seu d’Urgell; 45 minuts de Santa Coloma a Sant Julià de Lòria. I sense escapatòria, perquè aquells que van intentar buscar una via fluida per l’interior –zona del Clot d’Emprivat– es van trobar amb el mateix escenari: cotxes aturats.

Les queixes, de tota mena. Arribar tard a la feina, horaris del transport públic descontrolats, sense temps per dinar a casa, taxis trigant per arribar fins als clients. El tall d’un carril de l’avinguda Tarragona per reservar-lo per als participants en la prova ciclista va ser fatal. I la jornada d’ahir, la menys idònia, en un pont festiu a Catalunya per Sant Joan i dia laborable a Andorra. Per les carreteres, membres de l’organització ordenant el trànsit sense autoritat per fer-ho.

Les retencions van afectar l’avinguda Tarragona, la de Salou i la carretera de l’Obac, i es va estendre a totes les vies adjacents fins a arribar a la sortida del túnel del Pont Pla, a la rotonda de la Dama de Gel, i a la baixada d’Encamp, especialment al matí. A la frontera del riu Runer hi va haver complicacions a la tarda.

Col·lapse viari per una prova ciclista

tracking