Internacional

El brot de Mallorca ja supera els 600 positius entre estudiants

El brot de Mallorca ja supera els 600 positius entre estudiantsEFE / N. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid, Castella-la Manxa, Galícia i Catalunya van notificar en les últimes hores nous casos de Covid-19 associats a brots vinculats a viatges de fi de curs a Mallorca, de manera que el recompte total de casos entre estudiants ja supera els 600 en vuit regions, segons la informació proporcionada pels diferents governs autonòmics. En concret, la Comunitat de Madrid ja ha comptabilitzat 363 casos; Galícia els xifra en 70; País Basc en 49; País Valencià en 67; Catalunya en 22; Múrcia en 20; Castella-la Manxa en 11 i Aragó en 10. En total, són 612 casos constatats fins avui. A aquests cal afegir que 476 joves andalusos es troben en aquests moments en aïllament després de fer viatges de fi de curs a Mallorca. Aquest divendres van començar a practicar-los les proves.

Cal recordar que la Ponència d’Alertes del ministeri de Sanitat va acordar aquest dijous passat que aquelles persones que estiguin o hagin participat en viatges de fi de curs a Mallorca siguin considerats “contactes estrets” després dels contagis detectats en les últimes hores. De totes maneres, els brots detectats consten de casos poc simptomàtics o sense símptomes, de manera que cal dur a terme un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps.

La Generalitat va detectar un brot multitudinari produït en celebracions de fi de curs d’alumnes de segon de Batxillerat a Menorca. Aquest brot té 57 casos positius confirmats i s’han detectat 262 contactes estrets. El Govern balear ha comunicat que ha obert expedient als organitzadors d’un concert de reggaeton a la plaça de Toros de Palma i investiga nou hotels pels brots associats als viatges de fi de curs.

tracking