Festival Alpha Space

Gili veta els tattoos

La cònsol decideix a darrera hora que aquesta activitat quedi fora del festival Alpha

Gili veta els tattoosANA / M. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Alpha Space es fa sense tatuadors o es cancel·la tot. Aquest és el contundent missatge que van rebre divendres amb estupefació els estudis de tatuatge que portaven mesos treballant en la seva presència en aquest espai dedicat als joves que es va celebrar ahir al Prat del Roure d’Escaldes.

La cònsol escaldenca, com a únic justificant, va argumentar que no vol fomentar el tatuatge entre joves i adolescents, i ho va comunicar a les set de la tarda, hores abans del tret de sortida del festival. Els tatuadors professionals, que ho tenien tot previst, no van poder amagar ahir la seva enorme decepció perquè portaven mesos treballant-hi. En el cartell que anunciava l’Alpha Space s’informava de tallers de tattoos, encara que s’havia descartat fer cap tatuatge per motius sanitaris.

PELL SINTÈTICA

Joel López, un dels tatuadors que havien de participar en l’esdeveniment, ho va explicar ahir molt gràficament: “Només volíem mostrar la nostra feina, exhibir fotografies, vendre làmines, i fer demostracions de com es fa un tatuatge, però en una pell sintètica, no se’ns va passar pel cap tatuar cap noi o noia.”

La cònsol havia estat uns dies fora d’Andorra i divendres a la tarda els va convocar per anunciar que s’oposava a donar publicitat a la feina dels tatuadors. Segons els assistents, no va ser possible convèncer la cònsol, i fins i tots els organitzadors van haver d’acatar amb poc convenciment les ordres de Gili. Segons López, “els tatuadors representàvem el 70% de l’espai del Festival, que s’ha vist molt reduït”.

Com a senyal de protesta van deixar els seus estands buits, encara que la decepció ha estat molt gran. El comú els va oferir pagar les despeses que es puguin demostrar amb un justificant, però els estudis de tatuatge ho van refusar perquè, segons van explicar, hi ha coses que no es poden avaluar amb diners, “com són les hores que hem dedicat a preparar aquesta jornada, la il·lusió que teníem nosaltres i les nostres famílies; hem hagut de tenir l’estudi tancat i cancel·lar visites, i tot això no li podem quantificar econòmicament a la senyora cònsol”.

Quasi tots els estudis de tatuatge del país tenien confirmada la seva presència ahir. La decisió de Gili ve precedida per la polèmica que va sorgir al Consell General amb una proposta de Ciutadans Compromesos per a un codi ètic que intentava prohibir als consellers generals els tatuatges i les dilatacions a la pell, que va ser rebutjat per la resta de grups parlamentaris.

UN ESPAI D'OCI PER A JOVES FINS ALS 29

Destinar un espai als joves per tal que puguin gaudir d'alternatives d'oci diferents sense sortir de la parròquia. Sota aquesta premissa el comú d'Escaldes-Engordany va donar el tret de sortida ahir a la primera edició de l'Alpha Space, una iniciativa que se centra a donar a conèixer la cultura urbana mitjançant tallers i activitats adreçades a joves d'entre 18 i 29 anys, però que també esdevé una oportunitat per deixar de banda mals hàbits i conflictes que s'han generat durant la pandèmia entre aquest sector de la població com ara episodis de botellons i vandalisme. Entre l'oferta, es van incloure tallers de grafit, hip-hop, slackline, poledance i mòduls de skate. Pel que fa a la participació, al llarg del matí no va ser gaire nombrosa, tot i que s'esperava revertir això de cara a la tarda. El tatuatge era un dels tallers estrella.NYS

tracking