Acord d'associació

Acord per adaptar normes europees de clima i medi ambient

Riba tanca un primer semestre de negociació en què s’han avançat en vuit dels 25 annexos

Acord per adaptar normes europees de clima i medi ambientSFGA / C. Esteve

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra i la Unió Europea van mantenir ahir al matí la darrera ronda de negociacions abans de l’estiu, durant la qual van acordar diverses adaptacions de la normativa relativa a clima i medi ambient. El Govern va informar que també s’ha avançat en l’anàlisi dels annexos sobre competència, estadística i seguretat alimentària, salut animal i salut vegetal. La reunió, que es va mantenir de manera telemàtica, va permetre avançar els intercanvis amb la Unió Europea. Concretament, l’ens executiu va dir que les dues delegacions han acordat adaptacions que permetran desplegar el contingut de la directiva marc de l’aigua, tenint en compte les particularitats expressades per la delegació andorrana. D’altra banda, la UE va mostrar-se sensible als arguments d’Andorra, que li va atorgar una exempció en relació amb l’aplicació de certs procediments administratius en matèria climàtica.

En aquest context, també es va parlar d’altres coses relatives a competència, estadística i seguretat alimentària, salut animal i salut vegetal. La negociació sobre tots ells seguirà en rondes posteriors, fins a assolir un acord. La d’ahir va ser la tercera trobada des de l’inici de l’any i tanca un primer semestre de negociació íntegrament en format virtual durant el qual s’ha avançat en vuit dels 25 annexos. Es preveu que durant el segon semestre de l’any es tractin sis annexos que conformen la lliure circulació de persones.

La delegació d’Andorra, encapçalada pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i la seva interlocutora, Clara Ganslandt, van tancar el semestre amb una valoració molt positiva.

tracking