POLICIA

Campanya de controls d'alcohol i drogues al volant

La policia inicia a partir del pròxim dia 5 de juliol i fins al 8 d'agost de 2021, una nova campanya de controls

Xoca amb dos cotxes aparcats i dona 3,10 g/l en alcoholèmiaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia inicia a partir delpròxim dia5 de juliol ifins al8 d'agost de 2021, una nova campanya de controls d'alcohol i drogues per part dels conductors. La iniciativa té la finalitat de disminuir la sinistralitat a les carreteres seguint les línies marcades en el pla d'actuació del Departament de Policia. Segons ha informat el cos de seguretat, aquesta campanya respon a la responsabilitat d'ordenar controls preventius d'alcoholèmia que preveu el Codi de Circulació. Així, els controls tindran lloc des de les 7 hores del dia 5/07/2021 i fins a les 19 hores del dia 8/08/2021. D'altra banda, aquests controls segueixen el pla d'actuació marcat pel Ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general, reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol i sensibilitzar els conductors del risc que comporta.

En aquest context, es tindrà en compte la franja mínima punible en matèria administrativa, que tal com preveu el Codi de Circulació se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

L'actuació policial sancionarà per la via administrativa els conductors professionals amb una taxa d'alcoholèmia de 0,2 g/l a0,5 g/l; els no professionals amb una taxa d'alcoholèmia de 0,5 g/l a0,8 g/l. Així mateix també es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima d'un mes, juntament amb una sanció imposada pel cos de 150,25 euros. D'altra banda es multarà els conductors sota la influència d'estupefaents, poden suspendre un permís de conduir per una durada màxima de tres mesos, juntament amb una sanció imposada pel Cos de Policia de 601,01 euros.

El cos de vigilància podrà detenir els conductors professionals amb una taxa d'alcoholèmia superior a 0,5 g/l; els no professionals amb una taxa d'alcoholèmia superior a 0,8 g/l.

També els conductors sota la influència d'estupefaents que creïn un perill concret per la circulació, així com tots els conductors que refusin sotmetre's a la prova d'alcoholèmia.

Segons informen, les conseqüències jurídiques d'aquestes infraccions per la via penal comporten una pena de presó fins a dos anys i privació del permís de conduir fins a quatre anys pels conductors professionals. El Tribunal pot imposar, a més, la pena d'inhabilitació per a l'exercici de l'ofici o el càrrec fins a quatre anys. Pels no professionals pot suposar una pena de presó fins aun anyo arrest, i privació del permís de conduir fins a tres anys. A més els que refusin sotmetre's a la prova de control d'alcoholèmia poden ser sancionats amb la pena de privació del permís de conduir fins a tres anys, i fins a quatre anys per als conductors professionals.

tracking