Controls policials

Els mossos, a la 'caça' dels andorrans per cobrar multes

L’autoritat catalana reté els vehicles dels conductors que no paguen

Els mossos, a la 'caça' dels andorrans per cobrar multesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d’esquadra van començar ahir una tongada de controls a la sortida de la duana espanyola, a la frontera del riu Runer. L’objectiu de les inspeccions és demanar la documentació, tant dels conductors dels cotxes com de les motocicletes amb matricula andorrana, per controlar mitjançant la seva informació interna les vegades que el vehicle interceptat ha estat enxampat per un radar a Catalunya durant l’últim any.

En aquest sentit, el procediment que utilitza l’autoritat catalana consisteix a aturar els conductors amb matrícula del Principat que van en direcció Espanya i els reclamen la totalitat dels imports de les sancions que tenen acumulades. En cas que no puguin abonar el pagament en el moment de l’aturada, els mossos retenen el vehicle andorrà fins que una grua del mateix cos de seguretat del país veí el ve a recollir.

Pel que fa a les infraccions que es reclamen, cal tenir en compte que en el cas de les faltes lleus s’han d’abonar en un període de temps de tres mesos. Les multes anteriors a aquest termini queden prescrites i per tant no es poden reclamar. En el cas de les faltes greus, el període és més ampli i són vigents durant sis mesos. A partir del mig any, les sancions greus també prescriuen i per tant tampoc es pot reclamar l’import de les mateixes als conductors aturats. Aquesta acció fa cinc anys que es porta a terme per part dels mossos.

tracking