piscicultura

El Govern vol fer pagar la repoblació a l'organització dels concursos de pesca

Medi Ambient estudia la proposta “en el marc de la contenció pressupostària”

El Govern vol fer pagar la repoblació a l'organització dels concursos de pescaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern estudia fer pagar els costos de la repoblació de peixos als organitzadors de concursos de pesca. En resposta a una demanda d’informació del Diari, fonts del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat van detallar aquesta setmana que, “en el marc de la política de contenció pressupostària”, els responsables del departament no descarten fer repercutir en els organitzadors de les competicions de pesca els costos de les repoblacions, sempre que aquestes “no estiguin previstes en les repoblacions considerades per a la temporada de pesca”. Les despeses es fixarien a través de la publicació d’un preu públic que cobreixi la producció de peix i les feines de repoblació, van apuntar fonts del departament.

D’altra banda, Medi Ambient també va informar que durant la temporada de pesca passada “es van haver d’ajustar les zones on es va repoblar” amb l’objectiu de “contenir la despesa associada” a aquestes gestions.

L’any passat no van celebrar-se concursos de pesca que necessitessin repoblació arran de les mesures de distanciament social per evitar contagis. Aquest any, van informar fonts de Medi Ambient, la comissió de seguiment de la pesca tampoc no va tractar “els aspectes relacionats amb la possibilitat de repoblar per a la celebració de concursos” de pesca “a l’espera de l’evolució de la situació de pandèmia”. Cal recordar que la temporada de pesca va començar el 14 de març, quan bona part de les mesures de distanciament social encara estaven vigents.

Durant l’estiu, Medi Ambient repoblarà diversos trams de riu amb 725 kg de truita fario de 23 cm. Pel que fa a l’acotat de Tristaina, s’hi alliberaran fins a l’octubre 850 kg de salmó de font, mentre que l’acotat de l’estany d’Engolasters es repoblarà fins al novembre amb 2.100 kg de truita irisada, 250 kg de salmó de font i 300 kg de truita fario de grans dimensions. Al setembre es repoblaran diversos trams de rius i estanys amb alevins de truita.

LES ABELLETES, SENSE PEIXOS PELS TERMINIS

Medi Ambient i Sostenibilitat no va poder portar a terme la repoblació piscícola de l’estany de les Abelletes, al Pas de la Casa, sol·licitada per l’organització del concurs de pesca que havia de celebrar-se el 28 de juny, per qüestions burocràtiques. “Una repoblació piscícola en aquest estany, d’aigües transfrontereres, estaria sotmesa a informació prèvia en el marc de l’acord francoandorrà per la gestió de les aigües conjuntes de la conca de l’Arieja, i donats els terminis de la sol·licitud, aquesta informació prèvia no ha estat viable”, van puntualitzar fonts del departament.

tracking