Evolució favorable de la dona ferida greument al xoc de la C-14

La copilot del cotxe andorrà implicat en el sinistre segueix a l’UCI del Parc Taulí

Evolució favorable de la dona ferida greument al xoc de la C-14

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa dues setmanes del greu accident que va provocar la mort de dos conductors a la C-14, al terme municipal de Bassella, un dels quals resident al país, l’arquitecte Arnau Friguls. L’altra víctima mortal va ser un jove de 24 anys. A causa de l’impacte va patir lesions severes la copilot del cotxe andorrà i parella del conductor, Mercè Pascual. La ferida va ser traslladada en helicòpter i en estat crític a l’hospital Parc Taulí de Sabadell on resta ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Però fonts coneixedores han apuntat que l’estat de la dona, de 44 anys, evoluciona en positiu i que el pronòstic és favorable. Pascual treballa des de fa anys al ministeri d’Afers Socials, i n’ha estat coordinadora. En l’actualitat s’ocupa de qüestions més lligades a l’àrea d’Habitatge.

Els fets van succeir a primera hora d’aquell dissabte, sobre les nou del matí. El cotxe andorrà circulava en sentit Ponts i el cotxe espanyol ho feia en sentit contrari. Segons les primeres investigacions dirigides pels mossos d’esquadra, un avançament imprudent per part del conductor del cotxe espanyol (en aquell punt està prohibit fer la maniobra) hauria estat el detonant de l’impacte frontal entre els dos turismes que conduïen les víctimes mortals. En el sinistre també es va veure implicat un autobús de la companyia andorrana Andbus, que es dirigia a Barcelona a recollir uns turistes. Tots els ocupants (eren tres persones) van resultar il·lesos. A causa de l’accident van ser ateses dues persones més però amb lesions de caràcter lleu. La gravetat del sinistre va mobilitzar sis dotacions dels bombers de la Generalitat de Catalunya, diverses patrulles dels mossos d'esquadra i dues unitats i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). A més, va provocar retencions importants en una via molt transitada i que va restar tallada a la circulació durant pràcticament tres hores.

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, va lamentar l'accident, tot afegint la necessitat de potenciar les actuacions de prevenció i control en favor de la seguretat a la carretera. Aquell tram de la C-14 té un grau de sinistralitat elevada.

tracking