l'any passat es van produir cinc accidents

Els mossos posen 600 multes a conductors del país per excés de velocitat

La policia catalana va obrir 786 expedients a residents per infraccions a Catalunya el 2020

Els mossos posen 600 multes a conductors del país per excés de velocitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d’esquadra van sancionar 786 conductors amb matrícula andorrana per infraccions en el Codi de Circulació a Catalunya durant l’any passat. Així ho mostra l’estadística que el Servei Català de Trànsit (SCT) ha facilitat al Diari, en la qual també s’inclou el desglossament i la descripció de les multes iniciades. L’excés de velocitat és, amb diferència, el delicte més sancionat amb 624 expedients, ja que és una de les infraccions més habituals entre els conductors i perquè és la que es detecta amb més facilitat gràcies als 371 radars, fixos, mòbils i de tram que hi ha situats arreu de les carreteres catalanes. Les dades facilitades per l’organisme català distingeixen entre disset infraccions al Codi de Circulació del territori veí del sud. Així, després de les sancions per velocitat, es troba l’incompliment de la normativa general referent al comportament dels conductors, per la qual s’han obert 47 expedients. Tot seguit les sancions relatives a la no senyalització de maniobres, amb un total de 40 casos. Quant a les multes per no portar la documentació, els mossos van imposar obrir disset expedients, i pel que fa a conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, un altre dels delictes més freqüents a la carretera, s’han registrat 15 sancions.

En menor grau es troben les infraccions per no dur els elements de seguretat obligatoris durant la conducció, com són el casc i el cinturó, amb un total d’onze expedients iniciats i realitzar avançaments de forma imprudent o il·legals, amb deu sancions. Les dades també indiquen infraccions relatives a realitzar parades o estacionaments indeguts (3), no tenir en regla la documentació del vehicle i la matrícula (2), al transport de persones, mercaderies i coses (2), a l’obligatorietat d’identificar-se del conductor (1), per no cedir el pas en interseccions (1), no utilitzar correctament els llums (1), no respectar les normes de circulació de vehicles (7) ni d’advertiments òptics (1). Per cloure l’estadística destaca que també es van obrir expedients a conductors per no tenir al dia l’assegurança obligatòria de l’automòbil i per infringir canviar el sentit de la marxa de manera il·legal (3).

Les dades facilitades pel Servei Català de Trànsit no són comparables amb les enregistrades durant el 2019, en el qual es van sancionar 1.311 conductors amb plaques del Principat, de les quals 1.007 van ser per excés de velocitat. El 2020 va estar marcat per les restriccions de mobilitat imposades pels territoris veïns per evitar la propagació del coronavirus, per les quals la circulació amb Catalunya va estar restringida durant aproximadament sis mesos, excepte per motius de primera necessitat, com per exemple els sanitaris.

Durant el 2020 es van produir un total de cinc accidents a les carreteres catalanes on es van veure implicats conductors del país, dels quals un va ser un sinistre mortal, tot i que la víctima no residia al Principat. Els accidents van deixar un total de cinc víctimes, de les quals quatre tenien la residència establerta a Andorra, dos de lleus i dos de greus, segons s’indica a l’estadística catalana.

tracking