Ordino

El mirador solar de Tristaina obre al públic el divendres

Nou mirador solar al cim del pic de Peyreguils, a Arcalís, amb vistes sobre els llacs

Nou mirador solar al cim del pic de Peyreguils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mirador solar de Tristaina al cim del pic de Peyreguils, a Arcalís, obrirà al públic el proper divendres amb una jornada de portes obertes al telecabina de Tristaina i al telecadira de Creussans per presentar la nova atracció del domini. L'accés al mirador es fa principalment des d'aquests dos ginys i després s'ha de fer un tram a peu per un camí preparat per arribar a la construcció obra deSergi Riba i Toni Riberaygua.

La infraestructura, que s'ha presentat aquest matí, té 360 graus i una forma i funció de rellotge solar panoràmic i ofereix "al visitant una nova perspectiva privilegiada de tot el circ glacial de Tristaina i els tres llac", segons destaquen des d'Arcalís. El pic es troba a 2.700 metres d’alçada i forma part del circ de Tristaina, juntament amb els pics de Costa Rodona, Tristaina, Creussans i Cabanyó.

Joan Viladomat, president de Grandvalira Resorts, ha estat l'impulsor del projecte pensant en un mirador d'accés a partir dels ginys i un recorregut caminant accessible per a la majoria del públic. El projecte ha buscat permetre veure el màxim nombre de muntanyes dels voltants i que fos un rellotge solar que homenatgés el significat del pic d’Arcalís com a muntanya solar, assenyalen des d'Arcalís. I remarquen que el mirador "és un nou punt per gaudir d’un espectacle natural que es produeix cada 7 d’agost a les 7:37 h del matí quan, al pic d’Arcalís, el sol és visible durant tres minuts a través d’un forat que hi ha a la roca". Un fenomen excepcional descobert per Bonaventura Adellach durant les expedicions nocturnes al pic d’Arcalís i a qui s’ha volgut homenatjar amb aquesta obra.

tracking