proves esportives

Satisfacció pel Multisport

L’executiu es mostra satisfet per la primera edició de l’esdeveniment realitzat amb Ironman

Satisfacció pel MultisportCOMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va fer una valoració positiva de l’Andorra Multisport Festival, esdeveniment creat juntament amb el grup Ironman, que va tancar ahir la seva primera edició amb la celebració de l’Ironman 70.3 Andorra. Les xifres de participants i de retorn econòmic van quedar lluny de les previsions fetes al novembre (s’esperaven uns 6.000 corredors i entre 10 i 14 milions d’euros de retorn, i finalment va haver-hi 2.000 atletes i l’impacte econòmic serà de 3,2 milions d’euros), però des de l’executiu es va mostrar la seva satisfacció per la celebració de l’esdeveniment multiesportiu.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va manifestar que “fem una valoració positiva perquè hem fet un esdeveniment de molta qualitat, de molta duresa i ben organitzat, i això és molt important per fer un primer esdeveniment”. A més, va afegir que “estem segurs que es convertirà en un esdeveniment consolidat i referent en els esports de resistència perquè els atletes han acabat molt contents”. Sobre la baixada de participants respecte a les previsions, Gallardo va assenyalar que “és cert que no hem tingut la participació que prevèiem en un escenari de normalitat, és una xifra que no és la que volem, però en un context com l’actual, l’hem de donar per bona”. Tot i això, el ministre va destacar que s’assoliran uns 3,2 milions d’euros d’impacte econòmic per un esdeveniment en què Govern va aportar 1,6 milions d’euros, i va afirmar que “es un esdeveniment que cobreix la inversió que s’ha fet, i els restauradors de la zona estan contents perquè els hotels han tingut habitacions ocupades, s’han fet compres, i és un esdeveniment que segur que anirà a més”. De la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va fer-ne una “valoració molt positiva” tot i admetre que “amb la Covid no ha vingut tothom que s’esperava”.

MILLORES DE CARA AL FUTUR

Amb la primera edició de l’Andorra Multisport Festival finalitzada, des de les institucions ja es pensa en el futur, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va assegurar que “hem de millorar alguns detalls interns”, i va concretar que “hem d’intentar aconseguir que passin més coses al village, perquè algunes accions no s’han pogut fer, i també hi hem d’implicar més la gent del país”. A nivell esportiu, Gallardo va destacar que la idea és mantenir les mateixes cinc proves que s’han fet enguany de cara a la propera edició perquè “hi ha idees, però primer hem de deixar que es consolidi l’esdeveniment”. De la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, també va admetre que “hi ha coses a ajustar”, i va destacar que la capital seguirà al costat d’aquest esdeveniment perquè “és un plus per a la parròquia amb tot el que ens aporta, i creiem que hem de seguir apostant-hi”.

CLÉMENT MIGNON I ELLIE SALTHOUSE GUANYEN L'IRONMAN 70.3 ANDORRA

El francès Clément Mignon i l’australiana Ellie Salthouse van proclamar-se vencedors de la primera edició de l’Ironman 70.3 Andorra, corresponent a l’Andorra Multisport Festival en què van prendre part uns 700 atletes de més de 20 nacionalitats. A la cursa masculina, el primer dominador va ser Michele Sarzilla, que va sortir com a líder després de fer els 1.900 metres nedant al llac d’Engolasters. L’italià tenia ben a prop Mignon, i també un altre dels favorits, el resident i també ciclista professional Cameron Wurf, que va posar un gran ritme durant el tram de bici amb les dues ascensions incloses al coll d’Ordino. Aquest fort ritme, però, va perjudicar l’australià en l’últim tram, la mitja marató, i va arribar a caure fins al tercer lloc, fet que Clément Mignon va aprofitar per vèncer amb un temps de 4 h 22’56”. El segon lloc va ser per a Michele Sarzilla, mentre que Cameron Wurf va ser tercer. El vencedor va mostrar-se orgullós per la victòria, i va assenyalar que “el recorregut és realment dur, mai havia estat a Andorra i definitivament és un país perfecte per anar amb bicicleta”. A la cursa femenina, Ellie Salthouse va dominar de principi a final i no va donar cap opció a les seves rivals. En el tram de la natació va obrir un forat que va anar ampliant també en el de bicicleta i en la mitja marató, i es va acabar imposant amb un temps de 5 h 10’01”, davant de Svenja Thoes i Emma Bilham. La guanyadora va manifestar que “el recorregut m’ha encantat, és bonic i increïble”. L’Ironman 70.3 va ser també Campionat d’Andorra de mitja distància en què Xavi Jové, que a més va ser 17è a la general, va endur-se el títol davant de Pere Marquina i Gerard Bargalló. En noies, el triomf va ser per a Alejandra López.

Satisfacció pel Multisport

tracking