nous sectors econòmics

La legislació d'immigració es modificarà per donar cabuda als nòmades digitals

L’executiu pretén crear zones econòmiques especials amb regulacions més flexibles

La legislació d'immigració es modificarà per donar cabuda als nòmades digitalssfga / c. esteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern impulsarà una modificació de la Llei qualificada d’immigració per facilitar l’atracció de nòmades digitals. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va presentar ahir a la tarda davant la comissió legislativa d’Economia els detalls del projecte de llei d’economia digital, emprenedoria i innovació, que, paral·lelament, va ser aprovat pel consell de ministres. El text flexibilitza els criteris per a la concessió de les autoritzacions d’immigració de treball sense residència, d’una banda, i de residència i treball per compte propi, de l’altra, amb l’objectiu de facilitar l’arribada de persones estrangeres que contribueixen al desenvolupament de l’economia digital.

L’executiu vol atraure aquells professionals que no necessiten disposar d’una ubicació geogràfica concreta per fer la seva feina i que utilitzen les telecomunicacions i les noves tecnologies en el seu entorn laboral. Els canvis que el Govern vol fer en la Llei d’immigració preveuen eliminar el requisit, per als permisos de treball sense residència, que el salari fix del treballador hagi de ser superior a tres vegades el salari mínim vigent en cada moment. L’executiu també vol suprimir l’obligatorietat, que actualment s’aplica a les autoritzacions de residència i treball per compte propi, de dipositar 15.000 euros a l’Autoritat Financera Andorrana en el moment en què es presenta la sol·licitud d’autorització d’immigració. Aquestes dues excepcions només s’aplicarien als nòmades digitals.

D’altra banda, el projecte de llei d’economia digital també contempla la creació de zones econòmiques especials. La regulació preveu, va detallar el ministre de Presidència, la flexibilització de la normativa vigent en aquestes zones amb la finalitat de “crear incentius i eliminar obstacles” en el desenvolupament d’activitats econòmiques que el Govern defineixi com a “estratègiques”.

Un altre dels aspectes que el projecte de llei vol regular és el teletreball. El document estableix que l’empresari ha de sufragar les despeses relacionades amb els mitjans vinculats al desenvolupament de l’activitat laboral i reconeix els drets a la flexibilització horària i a la desconnexió digital. El text també vol facilitar l’accés a la informació i a les dades del sector públic a les empreses, les entitats que fan recerca i innovació i a la població en general.

tracking