Al cotxe del director del Tour, Christian Prudhomme

El primer ministre francès, Jean Castex, veurà part de l'etapa

El primer ministre francès, Jean Castex, veurà part de l'etapa

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre francès, Jean Castex farà una part de la 15a etapa del Tour de França entre Ceret i Andorra la Vella, a bord del cotxe del director de la cursa, Christian Prudhomme. En concret, està previst que Castex realitzi la part del traçat que va entre Prades i el Col de Puymorens, just abans que la cursa entri a territori nacional per encarar la pujada al Port d’Envalira, i posteriorment al Coll de Beixalís abans d’arribar a la línia de meta situada a Andorra la Vella.

Castex va ser alcalde de la localitat de Prades del 2008 al 2020, i és per això que ha triat aquesta etapa per seguir el Tour de França des de dins. El primer ministre gal també va seguir l’any passat una de les etapes al cotxe del director de cursa, tot i que va ser una visita al Tour accidentada, ja que uns dies després, Christian Prudhomme va donar positiu per coronavirus, i això va obligar que el cap de l’executiu francès hagués de fer una quarantena com establien tots els protocols sanitaris, tot i que els tests realitzats posteriorment van ser negatius.

AUTORITATS DEL PAÍS

Les autoritats del país, com és habitual en aquest tipus de jornades, també tindran el seu paper a la cursa, en especial a la cerimònia del podi. El cap de Govern, Xavier Espot, serà una de les autoritats que entregui un dels maillots de vencedor, i també s’espera la presència del ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, a més de la cònsol Major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, com a parròquia amfitriona de l’arribada.

tracking