L'any 2009

El SAAS va fer pagaments salarials indeguts de més de mig milió d'euros

Va retribuir 242.000 per guàrdies i despeses de restauració i 274.000 en complements

El SAAS va fer pagaments salarials indeguts de més de mig milió d'eurosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El SAAS va pagar l’any 2019 més de mig milió d’euros en complements salarials “indeguts” i que podrien ser “susceptibles de generar responsabilitats” legals, segons el darrer informe del Tribunal de Comptes. En concret, l’ens va retribuir 242.699 euros en concepte de guàrdies i de despeses de restauració dels empleats a la cafeteria de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. A més, va subvencionar 266.588 euros en complements retributius que “no es troben regulats al reglament de personal del SAAS”, com ara primes d’exclusivitat, complements vinculats als ingressos d’activitat assistencial i ad personam.

En més detall, es van satisfer 164.075 euros entre diferents persones per complements vinculats als ingressos d’activitat assistencial al SAAS. Aquestes persones van percebre complements salarials consistents en una retribució percentual en funció dels ingressos que genera la seva activitat i que se situa en un interval del 20% al 100% sobre la facturació. Una altra prima és la d’exclusivitat, la qual van cobrar directius i persones amb càrrec de responsabilitat que els impedia treballar en una altra empresa o autònomament i per la qual es van pagar un total de 33.086 euros. Finalment, el Tribunal també posa en relleu la retribució ad personam per un import global de 69.427 euros, que es va pagar a treballadors per mantenir el nivell salarial una vegada havien cessat en la responsabilitat per la qual havien estat nomenades.

L’ens insisteix un any més que per aquests conceptes salarials s’estarien produint “pagaments indeguts susceptibles de generar responsabilitats” d’acord amb la Llei de les finances públiques. I adverteix que malgrat que aquests complements puguin no ser contraris a la normativa que regula les relacions laborals, en el cas del SAAS, atesa la seva naturalesa d’entitat del sector públic i en atenció al principi de legalitat, s’ha de regir per la regulació específica que, en aquest cas, és el reglament de personal. L’ens de control posa de manifest que l’hospital arrendava consultoris mèdics a professionals per exercir la seva activitat privada al centre hospitalari sense que s’hagin sotmès a les regles de publicitat i concurrència.

tracking