La vacunació de sanitaris serà obligatòria a França

Macron ha anunciat que el certificat sanitari també s'haurà de presentar en bars, teatres, restaurants i cinemes

Macron no prendrà cap decisió respecte a un nou confinament a França abans de dissabte

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El copríncep francès Emmanuel Macrons'ha reunit avui amb els membres del govern que gestionenla criside la Covid-19 en un Consell de Defensa per decidir les noves mesures per mirar de frenarl'onadaepidèmica d'aquestes setmanes. Al país veí, el nombre de casos ha crescut de manera important en els últims dies, diumenge esvannotificar 4.256 casos nous quan fins ara eren menys de 3.000 diaris. Macron ha donat a conèixer aquestes decisions en una compareixença televisiva, on ha anunciat que el personal sanitari i els que treballin amb persones fràgils, com els treballadors de residències de gent gran, tindran l'obligació de vacunar-se abans de l'15 de setembre, i a partir de llavors hi haurà sancions per als que no ho facin. Ara el col·lectiu només arriba al 60% amb almenysuna dosi, tot i ser un grup prioritari que ha tingut accès a la immunització des de l'hivern.

Per altra banda,tambéha notificat que el certificat sanitari que s'utilitza a manera de passaport en grans aglomeracions passarà a utilitzar-se en restaurants, bars, teatres i cinemes des de la setmana que ve, el que de manera indirectaobligaràla població a vacunar-se de manera massiva. Per ara aquest certificat només es presenta per acudir a esdeveniments de més de 1.000 persones o per entrar en les discoteques, obertes des del divendres.

D'altra banda, a l'agost, la prova d'immunitat o d'haver rebut la pauta completa de la vacuna es requerirà també a majors de 12 anys.A més, les PCR i test d'antígens, que fins ara eren reemborsades per la Seguretat Social, passaran a la tardor a ser de pagament excepte en el cas que siguin prescrites per un metge.

També estudiaran les restriccions que es poden imposar o modificar per viatjar a França segons l'estat de risc de la resta de països. Ja dijous passat, el secretari d'Estat d'Assumptes Europeus,ClémentBeaune, va desaconsellar anar de vacances tant a Espanya com a Portugal per l'augment de contagis. Tot i que de moment, no canviaran les mesures establertes per la Unió Europea per poder viatjar.

Nivell d'alerta

L'augment de la incidència del coronavirus al país veí és notable en tres departaments d'Occitània. La premsa veïna informa que l'Alta Garona, Pirineus Orientals i Hérault han assolit el nivell d'alerta covid-19 perquè la xifra de proves positives de la setmana passada va superar els 50 casos per 100.000 habitants. Els indicadors analitzats indiquen que en Occitània el virus es propaga més que a la resta del país ja que hi ha 44 casos en una setmana pels 34 de la resta de França.

tracking