L'executiu descarta endurir les restriccions contra la nova onada de Covid

El ministre de Salut afirma que el país es troba en una situació estable i assegura que no hi ha un repunt de contagis que obligui a fer-ho

L'executiu descarta endurir les restriccions contra la nova onada de CovidEMMA COLL

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va descartar ahir endurir les restriccions contra la Covid, tal com han fet els països veïns, davant l’augment de casos de coronavirus. Segons Martínez Benazet, Andorra es troba en una situació estable i, de moment, no creu que hi hagi un repunt d’infeccions que obligui a endurir les mesures. En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Esport, en declaracions al Diari va dir que la situació actual d’Andorra és similar a la de Catalunya, on les limitacions que s’han imposat són semblants a les que hi ha actualment al Principat.

El ministre de Salut va aclarir que la prova pilot de l’oci nocturn segueix prevista per dissabte vinent, i va assegurar que es realitzarà amb totes les mesures de seguretat. Així, els participants no duran mascareta, però hauran de sotmetre’s a un test d’antígens per demostrar que no tenen el virus o acreditar que han rebut les dues dosis de la vacuna fa més de dues setmanes. Després de la prova pilot, els assistents hauran de passar dos cribratges per comprovar que no s’han infectat.

ANDORRA MOUNTAIN MUSIC

El ministre de Salut també va descartar anul·lar els concerts de l’Andorra Mountain Music apuntant que, durant el concert de Bob Sinclar, només es van detectar 10 contagiats, dels quals dos eren d’Andorra i vuit, d’Espanya.

Pel que fa a les dades de la pandèmia, Salut va notificar ahir 12 contagiats més pel virus. A l’hospital hi seguia ingressat un pacient a planta per la Covid, després d'haver estat sense malalts amb la infecció des del 10 de juny. El ministre de Salut va explicar que es tracta d’una persona de 36 anys que encara no havia rebut la vacuna.

Benazet va indicar que el rebrot que està patint Andorra correspon a la infecció de persones d’entre 15 i 35 anys, i ho va justificar dient que els joves “tenen més necessitat d’interacció social”. Malgrat això, el responsable de la cartera de Salut va emfatitzar que “no se’ls ha d’assenyalar”, ja que aquest col·lectiu ha estat l’últim a rebre la vacuna i, per tant, ha restat més desprotegits. També va aprofitar per reconèixer la gran adhesió del jovent a la vacunació, detallant que més del 67% dels majors de 16 anys ja han rebut la primera dosi i que el 48% ja ha rebut la segona. Benazet va apuntar que l’única eina és la vacuna i va fer una crida a tota la població que encara no ha rebut cap dosi a vacunar-se ben aviat, tot apel·lant a l’“autoresponsabilitat” i la “solidaritat”.

ACORD PERQUÈ FRANÇA HOMOLOGUI EL CERTIFICAT COVID

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va signar ahir a la tarda un acord amb l’ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet, per homologar el certificat Covid que emet Andorra perquè es reconegui a Europa sense haver d’esperar les negociacions amb la UE. Seguirà el model francès amb un codi QR que acreditarà que s’ha rebut la doble pauta de vacunació, si s’ha fet una PCR o TMA recentment o si s’ha passat la infecció en els darrers sis mesos.

tracking