Govern busca arquitecte per als pisos de preu assequible

Es vol edificar 44 habitatges en una parcel·la de la Borda Nova

Govern busca arquitecte per als pisos de preu assequible

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern fa un pas més per a la construcció de 44 habitatges a preu assequible a la parcel·la de la Borda Nova cedida pel comú d’Andorra la Vella. D’aquesta manera, ahir va decidir licitar el concurs per a la selecció d’un arquitecte per a la redacció del projecte i direcció d’obra d’aquest immoble. Tal com va posar en relleu el ministre portaveu, Eric Jover, en roda de premsa d’aquesta manera es fa “un primer pas” per poder tenir “com més aviat millor” aquest edifici i aportar “un petit granet de sorra” al problema de l’habitatge. Els professionals tindran fins al 24 d’agost per presentar les seves ofertes.

Jover va recordar que malgrat la gestió d’aquests habitatges dependrà del fons publicoprivat que es deriva de la llei de l’institut nacional de l’habitatge s’ha volgut “accelerar el procés” i anar fent passos mentre es fan els reglaments que desenvolupen el text legal.

Des del ministeri de Territori i Habitatge es destaquen els dos models d’habitatge amb els quals es treballa per facilitar l’accés al lloguer. Així, el primer model en el qual treballa el Govern és el d’edificacions a preu assequible, entès com a habitatges destinats a lloguer amb un preu inferior al de mercat. La finalitat d’aquest model és facilitar l’accés a l’habitatge a persones i famílies amb una capacitat econòmica limitada, però superior al llindar econòmic de cohesió social. Un exemple és l'edificació que es vol tirar endavant amb la licitació d’aquest concurs.

Alhora, el Govern també treballa en el model d’edificacions de protecció pública entès com a bloc de pisos construïts sobre terreny de titularitat pública o privada destinat al lloguer social.

tracking