Reconfiguració del Govern

Jurament dels nous ministres 67 dies després

Espot confia que “ho farà molt bé” pel seu “tarannà de mà estesa i diàleg”

Jurament dels nous ministres 67 dies desprésLorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La remodelació de l’executiu va culminar ahir a la tarda amb l’acte de jurament al càrrec dels nous ministres.

La gran protagonista de l’acte va ser Trini Marín, que deixa el seu càrrec a la CASS per entrar al Govern i pilotar el ministeri d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana.

Marín es va mostrar molt feliç amb el seu nomenament i va assegurar que afronta el càrrec amb “molt respecte, responsabilitat i il·lusió”. La nova ministra va explicar que sempre li ha agradat “el contacte amb la gent” i va recordar que ha estat “30 anys al servei públic, vuit de cònsol...”

Una de les seves tasques serà la relació dels comuns amb el Govern. En concret, Marín va exposar que espera que el tracte amb el comú d’Escaldes-Engordany sigui “fàcil” i creu que s’ha de deixar de costat ”colors polítics”.

La nova responsable de la cartera d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, que es va incorporar a treballar el dilluns, va advertir que ja havia començat a revisar la Llei de Funció Pública i va assegurar que té previst reunir-se amb tots els presidents del Sindicats de la Funció Pública ben aviat.

Un dels altres grans reptes que encara durant la legislatura és millorar i agilitzar el servei de tràmits del govern. La excònsol d’Escaldes apuntava als canvis que ha generat la pandèmia, com el sistema de cites prèvies, que ha estat “complicat per a totes les administracions” i va sostenir que vol “millorar i arreglar les petites errades que hi pugui haver” i que, per això, ja s’està reunint amb els caps de departament.

El cap de Govern, Xavier Espot, es va mostrar convençut que Marín “ho farà molt bé” perquè té un tarannà “de mà estesa i diàleg” que és clau per afrontar la cartera de funció pública, la participació ciutadana i les relacions institucionals. En referència a aquesta darrera tasca, Espot va declarar que Marín la farà “millor que ningú” perquè “coneix molt bé el món dels comuns des de la seva anterior responsabilitat”.

L'ACTE ES VA FER A ESCALDES PER LA PAN`DEMIA

El carrer dels Veedors d’Escaldes-Engordany va ser la localització escollida per celebrar l’acte. Segons el Govern, aquesta no és la primera vegada que un esdeveniment d’aquestes característiques se celebra al carrer, i van atribuir la decisió a motius sanitaris, ja que la sala de l’executiu és “molt petita” per la quantitat d’assistents. A més de Marín i 67 dies després de la remodelació de l’executiu, van prometre el càrrec Víctor Filloy, ministre d’Ordenament Territorial i Habitatge, Jordi Torres, de Turisme i Telecomunicacions, i Judith Pallarés, d’Afers Socials.

Jurament dels nous ministres 67 dies després

tracking