Lleuger increment de preus al mes de juny

L'IPC anual se situa en el 2%

Botigues obertes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Departament d'Estadística ha registrat que la variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) en base 2017 corresponent al juny del 2021 ha presentat un increment del 2,0%, dos punts i mig més que la inflació registrada el mateix mes de l'any passat (-0,5%). La inflació subjacent se situa al +1,2% en relació al mateix mes de l’any anterior.

Els principals grups de l’IPC que tenen una influència positiva en la taxa anual són 'Roba i calçat', amb un augment de nou punts i nou dècimes (9,5%) a causa d’un trencament del període de rebaixes del juny de l’any anterior; 'Esbarjo, espectacles i cultura', amb un increment de 8 dècimes (-1,1%)a conseqüència d’un augment en el preu dels jocs d’atzar; i 'transport', amb un creixement de set dècimes, situant-se al +3,9%, a causa d’un increment en el preu dels carburants i lubricants.

El principal grup amb una influència negativa és el de 'mobles, estris domèstics i serveis relacionats per a la llar' amb un decreixement de cinc dècimes (+0,7%), a conseqüència d’una disminució en el preu dels productes relacionats amb la roba de la llar. Els grups de l’IPC que mantenen la variació anual de preus 'Begudes alcohòliques i tabac' amb el -0,8% i 'ensenyament' ambl'1,5%

tracking