Festa nacional de França

Tribolet subratlla el bon estat de les relacions bilaterals

L’ambaixador francès recalca “l’esperit de cooperació” per afrontar la pandèmia

Tribolet subratlla el bon estat de les relacions bilateralsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, va subratllar ahir “l’esperit de cooperació” per afrontar la pandèmia que ha guiat les relacions bilaterals entre França i el Principat. En roda de premsa abans de la tradicional recepció amb motiu de la festa nacional francesa, el diplomàtic va recordar que va arribar al país pels volts de la diada de Meritxell i que, per tant, el seu càrrec ha estat marcat per la Covid.

Tribolet va fer especial èmfasi en la col·laboració entre els dos països en matèria sanitària. El diplomàtic va remarcar “el bon treball” conjunt de les dues administracions, sobretot a l’hora de respondre a les necessitats d’Andorra d’accedir als vaccins. Una altra de les qüestions que l’ambaixador va destacar és la mobilitat. Tribolet va recordar que el govern francès va permetre la circulació entre el Principat i les regions del sud de França quan la resta del país estava confinat. “Vam apostar per donar oxigen al comerç”, va afirmar.

L’ambaixador francès va fer una crida als residents francesos: “Cal vacunar-se en massa per poder passar pàgina de la pandèmia”. Tribolet va recordar que assolir la immunitat de grup és “l’única solució” per superar la crisi sanitària.

Finalment, pel que fa a Saison Culturelle, l’estratègia de diplomàcia cultural de l’ambaixada, Tribolet va llançar un desig: “Espero que puguem organitzar un programa cultural amb normalitat, sense interrupcions per la pandèmia”.

tracking