SALUT

Govern descarta endurir les restriccions davant l'augment de casos

Benazet creu que els nivells de vacunació protegiran el país d’un nou rebrot

El SAAS ha tramitat 615 baixes per Covid de treballadors fins a final d'abril

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut aquesta tarda per actualitzar les dades de la Covid-19 i per recordar a la població les pautes sanitàries que es recomana seguir. Benazet s’ha mostrat optimista amb el bon ritme de vacunació del país, que creu que "ens protegirà d’aquest nou rebrot", i ha aprofitat per fer una crida a la solidaritat perquè les persones que encara no s’han vacunat s’inscriguin al registre al més aviat possible. Segons el ministre, aquesta és l’única manera per poder "tornar a fer vida normal".

Malgrat que el Govern no preveu endurir les restriccions, sí que ha anunciat alguns canvis relatius a la prova pilot de l’oci nocturn, que es durà a terme aquesta nit, i a l’Andorra Mountain Music. En el primer cas, el ministre ha explicat que s’ha reduït l’aforament de 1.000 a 400 persones i que els assistents hauran de dur la mascareta quan no estiguin consumint. Pel que fa als concerts de l’Andorra Mountain Music, el Govern ha decidit suspendre el servei de restauració i de bar perquè, segons Benazet, "és el punt on hi ha més interacció".

El ministre de Salut també ha aprofitat per recordar que les persones que encara no han rebut la pauta de vacunació han d’extremar la precaució, especialment si decideixen viatjar a Catalunya on "hi ha una incidència molt alta i, per tant, és fàcil que ens infectem". Benazet també recomanar extremar la precaució a les persones que només han rebut la primera dosi perquè "la circulació del virus és important". Finalment, el responsable de la cartera de sanitat ha recordat a les persones que ja han rebut les dues dosis de la vacuna que han de seguir guardant certes precaucions, encara que ha admès que quan s’ajuntin amb altres persones vacunades podran actuar amb més llibertat.

tracking