Comerç
Safates per promocionar la carn d'Andorra
La iniciativa té com a objectiu promocionar i assegurar la perdurabilitat del sector
El clients que no estiguin habituats a comprar a la carnisseria tradicional també podran adquirir carn de qualitat i del país. Així ho va assegurar ahir Gerard Martínez, gerent de Ramaders d’Andorra SA en la presentació de la nova iniciativa de la societat. Així doncs, a partir del mes d’agost, qualsevol client podrà comprar carn envasada de Ramaders d’Andorra a diferents superfícies comercials del Principat. “No deixarem de servir a les carnisseries tradicionals sinó que serà un afegit” va deixar clar, Martínez. De fet, fins ara, l’Escorxador Nacional només venia els seus productes a carnisseries i majoristes. A partir del mes que ve, la carn de boví, equí i corder també es podrà trobar envasada a les seccions de carn de supermercats o grans superfícies.
La iniciativa es va impulsar a partir d’una demanda de l’any 2019 per part del Consell d’Administració en què Govern i ramaders reclamaven més visibilitat i retorn a la seva tasca. “La millor forma de fer visible la carn del ramader i de la societat era valorar el producte” explicava Martínez mentre afegia que es tindran unes 40 referències entre la varietat dels seus productes. Per altra banda, Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, Sostenibilitat i Agricultura assegurava que es tracta “d’un pas més a la suma d’accions per promocionar la carn d’Andorra i assegurar la perdurabilitat del sector”.
Els envasos, que es distingiran a través de la marca Autèntica carn d’Andorra, seran cent per cent reciclables i s’identificaran a més a més amb una etiqueta i un codi QR que contindrà informació detallada sobre la procedència de l’animal. “La confiança només es genera amb traçabilitat. El client podrà saber com s’ha criat l’animal, què ha menjat i, fins i tot, de quina casa prové”, va apuntar el gerent de Ramaders d’Andorra.