Finances

Espot 'avala' la compra per part de MoraBanc del 51,6% de les accions de BSA

El cap de Govern creu que l’operació d’adquisició “andorranitzarà més la plaça financera”

Espot 'avala' la compra per part de MoraBanc del 51,6% de les accions de BSAMORABANC

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Després de tres mesos de negociacions, dijous es va fer públic l’acord de compra de les accions que Banc Sabadell té de Banc Sabadell d’Andorra (BSA) per part de MoraBanc, per un import aproximat de 67 milions d’euros. Ahir, el cap de Govern, Xavier Espot, va fer una valoració positiva de la transacció, apuntant que “fa molts anys que MoraBanc ha demostrat la seva andorranitat i la seva vocació de país”. En aquest mateix sentit, Espot també va celebrar que aquesta compra “andorranitzarà més la plaça financera del Principat”.

El cap de Govern va admetre que desitja que la reestructuració no tingui “un cost en matèria de personal en un moment particularment difícil”. En aquest sentit, va recordar que ha estat en contacte permanent amb els directius de les dues entitats, que li han assegurat que tot el procés es farà des d’una “perspectiva d’absoluta responsabilitat”.

Amb aquesta operació, MoraBanc es podria convertir en l’entitat líder en el mercat andorrà pel que fa a les principals magnituds de negoci en el mercat domèstic, així com a la xifra de beneficis dels bancs andorrans. En relació amb el que s’ha consolidat, el grup MoraBanc passaria a gestionar més de 10.500 milions d’euros en recursos de clients, 1.600 milions d’inversió creditícia i mantindria unes ràtios de rendibilitat i solvència líders a Andorra.

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, en declaracions recollides en el comunicat de premsa de dijous, explicava que “aquesta operació ens permetrà guanyar quota de mercat a Andorra, el nostre mercat principal, per donar valor als nostres clients i als accionistes que creuen en el país i en les seves oportunitats”. L’alt directiu de l’entitat assegurava en el mateix comunicat de premsa que “un banc més fort ens ajudarà a mantenir el compromís amb el creixement d’Andorra, així com el desenvolupament dels projectes de les persones i dels negocis”.

tracking