Espot avança la possibilitat de vacunar menors aquest setembre

Espanya també estudia iniciar la vacunació dels alumnes d’ESO i Batxillerat

Espot avança la possibilitat de vacunar menors aquest setembreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, va avançar ahir en declaracions al programa Ara Andorra de ràdio Cope, la possibilitat que de cara a l’inici del curs escolar vinent es vacuni els adolescents de menys de 16 anys “creiem que hi ha una franja d’edat que encara podem incloure i és molt probable que adoptem aquesta decisió” tot i que va afegir que “és una qüestió que encara estem avaluant”.

El cap de Govern va puntualitzar que al país la situació és "relativament favorable" perquè tot i l'augment de contagis “que en certa manera ja preveiem amb el desconfinament i particularment amb totes les festes majors i la revetlla de Sant Joan, es focalitzen en la població jove per això no hi ha pressió sanitària”. En aquest sentit, el cap de l’executiu va destacar que “ens vam anticipar amb la vacunació de les persones més joves”, la franja d'edat dels 16 als 30 anys que ja han rebut la primera dosi”. Espot va afegir que “estem a un 68% de població vacunable amb primera dosi i en segona dosi en un 47-48% i això va en augment”. En aquest context va voler aprofitar per fer una crida a la vacunació "deixem de banda aquelles falses informacions que s'han volgut vehicular i diem la veritat: la vacunació és l'únic instrument que tenim al nostre abast per poder superar aquesta pandèmia".

València també inclou els menors

En el cas que es portés a terme la vacunació a menors, Andorra no seria l’únic territori en fer-ho.

La Comunitat Valenciana va informar ahir que el pròxim dilluns la conselleria de Sanitat i la d’Educació de la zona mantindran una reunió per començar a planificar la vacunació dels menors d’entre 12 i 18 anys per a aquells que hagin de tornar als centres educatius a partir del mes de setembre.

D’altra banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va anunciar al juny que si es compleixen les autoritzacions de l’Agència Europea del Medicament, es podrà iniciar la vacunació dels estudiants d’ESO i Batxillerat dos setmanes abans de l’inici de curs.

tracking