Funcionaris

El Sipaag vol més personal per fer front al volum de feina

Anguita assevera que “no donem l’abast a la feina” per la manca de funcionaris i mitjans

El Sipaag vol més personal per fer front al volum de feinaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) demana més personal a l’administració pública perquè “no donem l’abast a la feina”. Ho va afirmar al Diari el seu president, Lluís Anguita, qui va manifestar que, en relació amb les declaracions de la ministra d’Afers Exteriors, en les quals asseverava que manca personal a la seva cartera, aquesta situació es reprodueix “gairebé” a tots els ministeris i, sobretot, “als departaments”. “Falten recursos humans a tot arreu de l’administració, som conscients que estem en una època de crisi i enmig d’una pandèmia, però no hem d’oblidar que la feina del dia a dia la fem els funcionaris, no la fan els ministres”, va assenyalar.

Anguita va comentar que el Govern “s’excusa” darrere la reorganització de la cartera de funció pública al·legant la digitalització de l’administració pública. “És molt fàcil vendre la pel·lícula de, estem reduint personal perquè molts tràmits es poden fer de manera telemàtica, però a l’hora de la veritat aquest discurs cau pel seu propi pes”. El representant dels funcionaris va exposar que “avui dia l’administració disposa d’un servei informàtic nefast que va a puntades” i va etzibar que des de l’executiu s’haurien “de posar les piles” i dotar-los dels mitjans necessaris per “fer la feina com toca”.”Si no tens suficient personal és normal que els tràmits s’allarguin i s’hagin de fer cues”, va apuntar.

Anguita també va posar de manifest que el sistema públic està organitzat d’una manera “que es requereixen molts documents”, i va asserir en què també seria necessari que des del Govern es plantegessin “una reforma per fer-lo més àgil i senzill”. “A veure quan fan un pensament per buscar tots plegats el millor pel país”, va cloure.

tracking