López representa el Consell General a la reunió de la COSAC

En la trobada s'ha parlat dels eixos prioritaris de la presidència d’Eslovènia de la UE, fent especial èmfasi a la salut

La COSAC s'ha reunit avui a Ljublana telemàticament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El líder socialdemòcrata, Pere Lòpez, ha representat el Consell General, en qualitat de president de la comissió legislativa de Política Exterior, a la reunió de laConferència d’Òrgans Parlamentaris Especialitzats en Afers de la Unió de Parlaments de la Unió Europea (COSAC) que s'ha reunit avui a Ljublana telemàticament. Segons informa el partit en un comunicat, es tracta d'una reunió de presidents en la qual s'ha tractatles prioritats de la presidència eslovena de la Unió Europea. En aquest sentit,s’ha parlat de la resiliència de la UE enfront la pandèmia de Covid-19 i els riscos cibernètics, fent especial èmfasi en l'àmbit de la salut i la necessitat d'ampliar la legislació sanitària i d'investigació per possibles futures crisis sanitàries.

D'altra banda, una segona prioritat d'Eslovènia per a la seva presidència de la UE és el canvi climàtic i en aquest sentit,s’ha parlat de les greus inundacions i catàstrofes naturals que està patint el centre europeu aquestes darreres setmanes. Segons el PS, també s’ha tractat la voluntat eslovena de desenvolupar la UE com un espai de drets i llibertats, fent especial atenció a qüestions de solidaritat. I Finalment, el quart eix ha estat el veïnatge cooperatiu que busca millorar les relacions amb les regions veïnes com és el cas dels Balcans Occidentals.

tracking