jamal malki

“Un client va voler pujar al taxi sense cap rumb concret”

“Un client va voler pujar al taxi sense cap rumb concret”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jamal Malki és el propietari del primer taxi de la flota andorrana el cent per cent elèctric. Parlem amb ell de la nova adquisició: un Testa Model 3.

Quin va ser el motiu de l’aposta per Tesla?

Consciència ecològica, però sobretot el tema dels quilòmetres. És molt interessant el quilometratge que ofereix en el sentit de les bateries. Hi ha un aspecte molt bo, i és que amb una sola recàrrega pots fer 600 quilòmetres.

No és habitual veure un cotxe d’aquestes característiques en una flota de taxis...

Correcte. Realment és una mica estrany. Però la gent se sorprèn i em diuen de tot. Fins i tot em paren per fer fotos i vídeos. Un client va pujar només perquè el dugués a fer una volta. No volia anar a cap lloc concret. Va ser bastant graciós. Evidentment el vaig advertir que havia d’engegar el taxímetre! (riu).

És un cotxe molt car. Com pretén recuperar la inversió?

Aquesta inversió em va costar uns 42.000 euros amb l’ajuda del pla Engega. La idea és molt senzilla. Amb un altre taxi em gastava 1.000 euros al mes en benzina. En aquest cas, no m’estic gastant ni un duro. Només estic pagant la lletra, és a dir, la quota mensual del préstec.

Quins són els avantatges i inconvenients de conduir un cotxe elèctric a Andorra?

He fet un càlcul i m’he adonat que, treballant com a taxista, m’estalvio 5.000 euros en avaries i manteniment. Només he de pagar les rodes. Pel que fa als inconvenients, m’agradaria demanar algun punt més de recàrrega. Actualment només n’hi ha dos. Un davant de Govern i l’altre al carrer de la Unió. I aquesta setmana un estava espatllat.

Creu que crearà un precedent entre els taxistes?

Si et soc sincer la idea és bastant bona però hi ha moltes persones que, a hores d’ara, ja sigui per manca d’informació o pel tema econòmic, no s’atreveixen a fer el pas. A mi, de moment, no em preocupa ser l’únic, al contrari!

Què en pensa de l’ajuda que ofereix Govern?

Penso que ho està fent molt bé. Tant si és per a taxista com per a ús particular. També és cert que si no hagués existit l’ajuda hauria mirat de comprar-lo igualment. Jo realment mai m’havia fixat en aquesta marca però des que el tinc m’estic adonant que aquest cotxe és increïble!

Quin cotxe conduïa abans?

Abans tenia un Toyota híbrid. Era un cotxe bastant bo però m’estic adonant que per a les pujades i baixades va millor aquest.

tracking