L'app AndorraSalut estarà disponible aquesta setmana

Per accedir a les dades sanitàries personals, serà indispensable tenir el Certificat Digital

El ministre Benazet acompanyat pels tècnics que han presentat l'aplicacióFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat que l'aplicació AndorraSalut estarà disponible en "les pròximes hores o dies i, en tot cas, en menys d'una setmana" als sistemes operatius Android i iOS. Segons ha informat el ministre, aquesta aplicació mòbil posa l'usuari "al centre", permetent-li gestionar la seva història clínica i les seves dades de salut. L'objectiu és "agilitzar l'accés i el control de la documentació sanitària dels pacients i empoderar-los, de manera que podran decidir com, quan, on i amb qui comparteixen la seva informació sanitària" segons ha explicat César Marquina, secretari d'Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics.

De moment, les funcionalitats disponibles seran relacionades amb la Covid-19, encara que Benazet ha assegurat que es preveu anar-les ampliant progressivament. Dins de la funcionalitat "procés Covid", l'usuari podrà consultar informació relativa a les proves, la vacuna, el Certificat Covid Digital i si s'ha passat o no la malaltia. També hi haurà dues funcionalitats més relatives a les properes cites i informes mèdics. Altres funcionalitats que es preveuen incorporar són el carnet vacunal, la recepta electrònica de medicaments o els missatges que el ministeri de Salut vulgui adreçar a la població.

El ministre ha reiterat la importància d'obtenir al més aviat possible el Certificat Digital, que serà l'única manera de poder accedir a les dades personals. Els ciutadans poden sol·licitar-lo a tràmits de govern o als comuns de Canillo, Encamp, la Massana i Escaldes-Engordany. Benazet ha aprofitat per recordar que, des d'ahir s'han diagnosticat 20 casos més de Covid i que "tenim un creixement molt lent". De moment, els pacients ingressats a l'hospital segueixen sent sis, un dels quals es troba a l'UCI. També ha apuntat que el cap de servei d'urgències de l'hospital assegura que la pressió assistencial ha disminuït lleugerament.

tracking