La Covid incrementa la pressió sanitària

La variant Delta manté a l’alça el ritme de propagació del virus deixant un escenari actual amb 335 casos actius

La Covid incrementa la pressió sanitàriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El repunt de contagis de les darreres setmanes planteja un escenari en què la incidència de Covid-19 continua mantenint-se a l’alça. El cap de setmana passat, concretament des de divendres, es van detectar 86 nous contagis, segons indiquen les dades que Govern va fer públiques ahir. En aquests moments, el total de persones que han patit el virus augmenta a 14.359. D’aquestes, 335 casos resten actius –33 més que divendres i 52 més que dijous–. Pel que fa al nombre d’altes comunicades, actualment la xifra ascendeixen a 13.897, amb 53 persones recuperades més. Es tracta d’una situació que comparteixen molts països, com Espa­nya, que tot i haver arribat al 50% de cobertura de vacunes de la Covid-19 segueix mantenint un ritme a l’alça de contagis a causa de la variant Delta.

Quant al total de casos actius al Principat, ahir a la tarda es registraven sis persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, cinc a planta i una a l’UCI que requereix ventilació mecànica, fet que suposa dues persones més des de divendres a la tarda, després de la compareixença del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per comunicar l’actualització sanitària. De fet, l’ingrés d’una persona a planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell dimarts de la setmana passada a la zona habilitada per a pacients amb Covid-19 va trencar amb la dinàmica d’unes quantes setmanes seguides en què no hi havia cap ingressat a planta.

Pel que fa a l’escenari general, els casos actius s’han multiplicat per cinc al llarg del mes. L’evolució de la pandèmia es troba en un moment que augmenta considerablement, des del 2 de juliol, en què es registraven 75 casos actius, fins ahir, que se’n van arribar a computar 335.

Quant a la vacunació, en aquests moments ja s’han administrat 82.349 dosis des de l’inici del pla de vacunació. D’aquestes, 48.445 corresponen a les primeres dosis i 33.904 a les persones que ja tenen la pauta completa de la vacuna.

El cap de Govern, Xavier Espot, va avançar diumenge passat en declaracions al programa Ara Andorra, de ràdio COPE, la possibilitat que de cara a l’inici del curs escolar vinent es vacuni els adolescents de menys de 16 anys. “Creiem que hi ha una franja d’edat que encara podem incloure i és molt probable que adoptem aquesta decisió”, va comunicar, tot i que va afegir que “és una qüestió que encara estem avaluant”. En aquest sentit, va celebrar el fet d’haver anticipat la vacunació de les persones més joves.

ES DETECTEN VUIT POSITIUS ENTRE ELS 2.934 ASSISTENTS AL CONCERT DE DON DIABLO

La xifra efectiva de persones que el cap de setmana van assistir al concert de Don Diablo ha estat de 2.934. Així ho va confirmar ahir el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, que va facilitar les xifres de participació del quart concert de l’Andorra Mountain Music. Tot i això, a l’entrada es van detectar vuit casos positius per coronavirus –tots ells de turistes– als quals se’ls va vetar l’entrada immediatament. La xifra d’assistència no és tan alta com la del concert anterior, en què la presència de Bob Sinclar va congregar uns 3.500 assistents. Per altra banda, el ministre va manifestar que s’analitzaran les mesures preses al concert de Don Diablo amb referència als botellons que es van celebrar als afores del recinte. “Com ja sabeu, es va haver de tancar la restauració, la qual cosa va fer que a l’exterior del poble hi hagués molt més moviment. Són qüestions que estem analitzant ara de cara al proper concert per poder donar la seguretat suficient. És cert que en aquests temps de rebrot és important poder mantenir el festival per Andorra Turisme”, va comentat Torres. En aquests moments resten les actuacions de DJ Snake i David Guetta. Pel que fa al primer, se celebrarà dissabte vinent en substitució de Texas, el grup anglès que finalment no es podrà desplaçar al Principat a causa de les restriccions imposades pel Regne Unit. El concert de David Guetta, cap de cartell del festival, està previst per al 31 de juliol i compta reunir el màxim nombre d’assistents fins ara.

tracking