sol·licita personar-se com a acusació

Un empresari amb vincles al país acusa José Luis Moreno d'estafar-lo

El multimilionari podria haver perdut 40 milions d’euros amb una sèrie inexistent

Un empresari amb vincles al país acusa José Luis Moreno d'estafar-loYOUTUBE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El multimilionari argentí Alejandro Guillermo Roemmers, que manté vincles amb Andorra i és famós per conduir vehicles d’alta gamma amb matrícula andorrana, ha sol·licitat al jutjat central d’instrucció número 2 de l’Audiència Nacional espanyola presentar-se com a perjudicat en l’operació Titella per poder actuar com a acusació particular.

Segons informa El Confidencial, es tractaria de la principal víctima del seu soci i productor televisiu José Luis Moreno. El mitjà va avançar que Moreno, de 74 anys, productor i creador de sèries com Aquí no hay quien viva i Escenas de matrimonio, li hauria estafat suposadament una quantitat de prop de 40 milions d’euros, víctima d’una enganyifa cinematogràfica, en el marc de l’operació Titella, en la qual l’haurien detingut.

D’aquests 40 milions, que podrien ser més un cop s’accedeixi al contingut de les diligències, uns 35 estarien relacionats amb el finançament d’una sèrie que va ser anunciada per Moreno el gener del 2020 i que s’hauria d’haver estrenat el març passat. Roemmers i Moreno van crear la societat Dreamlight International Productions, SL, per dur a terme el projecte, on cadascú tenia una participació del 50%. Roemmers va començar posant-hi 12 milions d’euros i suposadament Moreno havia d’aportar la mateixa quantitat. A mesura que el projecte avançava, el productor de televisió demanava més diners al soci que li anava facilitant, augmentant la seva participació fins al 70%. Però la situació va empitjorar el desembre passat, quan els capítols no arribaven. Ara no consta que hagi acabat cap episodi ni que hagi signat cap acord amb plataformes o cadenes televisives per a l’emissió.

Tal com informa El Confidencial, a més dels 35 milions d’euros, Roemmers hauria posat cinc milions més en altres projectes de Moreno. Així mateix, sembla que el productor presumptament va desviar grans quantitats de diners mitjançant factures falses i transferències sense control a altres mercantils, a comptes estrangers i per pagar-se l’elevat nivell de vida que mantenia.

tracking