Fitch Ratings preveu la recuperació econòmica els pròxims dos anys

Fitch Ratings preveu la recuperació econòmica els pròxims dos anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les previsions de recuperació econòmica al Principat de cara als propers dos anys comencen a ser considerablement positives. Així ho valora l’agència de quantificació Fitch Ratings, que ha refermat el ràting d’Andorra en BBB+ i la perspectiva estable segons informa el Govern. Els avaluadors preveuen una recuperació del PIB d’Andorra del 4,5% durant el 2021 i del 5,2% el 2022, tot i la seva forta caiguda el 2020 a conseqüència de la pandèmia mundial.

L’informe elaborat per Fitch Ratings valora la progressiva recuperació del sector turístic durant el segon trimestre del 2021 i destaca que aquesta coincideix amb l’alleugeriment de les restriccions de mobilitat. De fet, durant el mes de juny, s’han assolit les mateixes xifres que el 2019, destacant també la disminució progressiva de la taxa d’atur durant els últims mesos.

Fitch Ratings també avalua el percentatge d’endeutament respecte del PIB, la ràtio del qual té previsions d’estabilització durant el 2022 i de disminució el 2023.

L’informe destaca també les polítiques per accelerar els plans d’ampliació de les fonts de finançament, posant en relleu la primera emissió internacional de bons sobirans l’abril del 2021 i assenyalant que l’accés al mercat de capitals internacional ha ajudat a reduir els riscos de refinançament del Govern. Fitch Ratings assegura finalment que el sector bancari andorrà disposa de marge suficient per suportar les conseqüències de la Covid-19.

tracking