hi hauria també tercera dosi de pfizer i moderna

La Sanitat espanyola apunta a la necessitat de vacunar-se cada any contra la Covid

La Sanitat espanyola apunta a la necessitat de vacunar-se cada any contra la CovidAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat espanyola, Carolina Darias, pronostica que serà necessari incrementar el nombre de dosis de les vacunes contra la Covid-19 per completar la immunització. “Tot sembla apuntar que sí que haurem d’aplicar una tercera dosi”, considera la ministra, afegint que han “subscrit de la mà de la Unió Europea un contracte amb Pfizer i Moderna. El que caldrà determinar és quan” s’hauran d’administrar les dosis extres.

De fet, la ministra de Sanitat d’Espanya encara va anar més enllà i va mostrar una convicció absoluta sobre la necessitat que tindrà la gent de rebre els vaccins de la Covid-19 corresponents cada any. Tanmateix, Darias insisteix que, a dia d’avui, l’objectiu del govern espanyol és “seguir vacunant tota la població fins a arribar, si és possible, al 100%” amb la pauta completa.

Tot i les declaracions de la ministra espanyola de Sanitat, fins ara no hi ha una evidència científica que corrobori la necessitat d’una tercera dosi de la vacuna. Els resultats dels estudis i la posició d’entitats com l’Agència Europea de Medicaments (EMA) o l’Administració de Medicaments i Aliments dels Estats Units (FDA) demostren que la pauta completa dels vaccins de Pfizer, Moderna, Janssen i AstraZeneca protegeix contra totes les variants del virus. És cert que hi ha persones vacunades que poden contraure la malaltia, però la desenvoluparan sense símptomes o amb alguns de lleus.

Pel que fa als responsables de Pfizer i Moderna, han afirmat en certes declaracions que sí que serà necessària la tercera dosi de les seves vacunes, però no han presentat públicament dades que corroborin que una tercera punxada sigui indispensable per completar la immunització.

tracking