s'ubica en una zona de sinistralitat important

Radar de tram entre Ponts i Bassella “els propers mesos”

El Servei Català de Trànsit assenyala que el cinemòmetre, que cobrirà 10 quilòmetres, no té data exacta d’entrada en funcionament

Radar de tram entre Ponts i Bassella “els propers mesos”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit va anunciar la instal·lació d’un radar de tram a la C-14, entre Ponts i Bassella, el 2019 amb la intenció de posar-lo en marxa aquell mateix any. Però el cinemòmetre en una via molt transitada per conductors d’Andorra encara resta pendent d’entrar en funcionament. Malgrat que sí que s’ha avançat la instal·lació, “encara no està operatiu”, van indicar des del Servei Català de Trànsit. Tampoc no hi ha una data exacta d’entrada en funcionament –l’ens va assenyalar que quan arribi el moment se’n farà difusió– però que està entre la dotzena que s’han de posar en marxa els propers mesos a la xarxa viària catalana, que actualment compta amb 241, entre fixos i de tram.

De fet, des del Servei Català de Trànsit recorden que ja hi ha un radar en aquella zona, un de fix al punt quilòmetric 134,3 que és al terme municipal de Bassella i que cobreix els cotxes que circulen en sentit Andorra. El de tram, però, cobrirà deu quilòmetres d’un tram d’una sinistralitat considerable amb zones de doble carril i amb una problemàtica constatada d’excessos de velocitat. És precisament per això que s’instal·la l’aparell de control, per mirar d’evitar les infraccions als límits de velocitat. Després del darrer accident greu, el passat mes de juny amb un balanç de dues víctimes mortals, una de les quals un resident al Principat, alcaldes de la zona van tornar a reclamar la necessitat d’aquest cinemòmetre. L’any 2019, el mapa de risc de la xarxa viària catalana situava aquest tram de la C-14 en el cinquè del territori veí quant a perillositat amb una mitjana de 3,7 accidents mortals.

Per tal de frenar la problemàtica dels excessos de velocitat, el Servei Català de Trànsit també va anunciar que durant aquest estiu hi haurà 21 radars mòbils que donaran suport a la xarxa d’aparells fixos.

tracking