Deu ingressats per Covid i 79 nous positius durant el cap de setmana

Dos dels pacients segueixen a l’UCI amb ventilació mecànica i vuit són a planta

Deu ingressats per Covid i 79 nous positius durant el cap de setmanaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La variant Delta segueix corrent pel Principat a una velocitat vertiginosa i està provocant que el nombre de persones infectades pel coronavirus no pari d’augmentar. Segons l’actualització de les dades sanitàries que va realitzar ahir el ministeri de Salut, durant el cap de setmana es van detectar 79 nous casos positius, elevant el total de casos actius ahir a 373, sis més que divendres. Amb aquests nous infectats, la xifra de persones que han tingut el virus al país ja s’aproxima a 15.000. Concretament ahir eren 14.577.

Aquesta nova onada de contagis s’està reflectint a l’hospital, que cada vegada està notant més pressió assistencial. Ahir hi havia deu persones ingressades per Covid-19 a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, tres més que divendres passat. D’aquestes, dues seguien a la unitat de cures intensives i requerien el suport de la ventilació mecànica. Segons va informar el Govern, un d’aquests malalts greus és un turista català que va presentar símptomes quan es trobava de viatge. Les vuit persones restants es trobaven ingressades a planta.

Pel que fa al total de vaccins administrats des de l’inici de la campanya de vacunació, el nombre ascendia ahir a 85.242, segons va explicar el ministeri. D’aquests, 49.990 eren primeres dosis de la vacuna, mentre que 35.252 responien a segones dosis que completaven la doble pauta d'immunització.

La bona notícia és que des del maig no ha mort cap persona a causa de la malaltia. Així, el nombre total de defuncions al país es manté en 127 des de fa dos mesos. Una altra bona notícia que deixava el cap de setmana és que 73 persones van superar la malaltia, elevant a 14.077 les persones que han rebut l’alta.

Variant més contagiosa

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja va alertar divendres que el 99% dels casos actuals corresponen a la variant Delta. Benazet va detallar que es tracta d’una soca molt contagiosa i que les persones poden transmetre la malaltia “poques hores després d’haver-se infectat i abans de presentar símptomes”.

tracking