SENSIBILITZACIÓ CIUTADANA

El Govern promou una xerrada contra el tràfic d'éssers humans

El Govern promou una xerrada contra el tràfic d'éssers humans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu de la commemoració del Dia mundial contra el tràfic d’éssers humans, el ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat organitzarà demà a les 18.30 hores la conferència telemàtica El tràfic de persones: una forma contemporània d’esclavitud. Per fomentar la sensibilització ciutadana sobre aquesta qüestió, el Govern promourà una acció formativa a càrrec del sociòleg, politòleg i professor de ciència política de la Universitat de Barcelona Xavier Torrens.

Com a conseqüència de la pandèmia, les inscripcions s’han de fer a igualtat@govern.ad, ja que la xerrada es farà per la plataforma Zoom. Cal recordar que Andorra va ratificar el conveni de l’ONU contra la delinqüència organitzada transnacional el setembre del 2011 i és part del conveni del Consell d’Europa sobre la lluita contra el tràfic d’éssers humans del maig del 2005, que va entrar en vigor al Principat el juliol del 2011. De fet, el Consell General va aprovar la Llei de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne les víctimes el maig del 2017.

A més, el servei d’atenció a víctimes del tràfic d’éssers humans (Savteh) del ministeri es va crear a través de la Llei de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne a les víctimes, com una prestació de suport gratuïta i garantida que forma part de la cartera de serveis socials i sociosanitaris. Aquest servei està adscrit a l’àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri i ofereix una atenció pluridisciplinària a les víctimes de tràfic d’éssers humans i, si s’escau, als seus fills menors d’edat, relacionada amb la protecció, la informació, l’orientació, l’assessorament i la recuperació.

tracking