REUNIÓ AMB ELS SINDICATS

El Sipaag reclama més personal a la nova ministra

Anguita posa en relleu les mancances de personal que hi ha a l’administració

El Sipaag reclama més personal a la nova ministraSFGA / J. A. Viladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, va reunir-se ahir al matí amb els principals representants sindicals del país per mirar de prendre el pols als neguits del sector públic. En aquesta primera presa de contacte, Marín va subratllar que la transformació digital serà una de les prioritats de la cartera que encapçala des d’ara fa dues setmanes. “La voluntat de l’executiu és apostar per la transformació digital, en la qual tots ens hem d’implicar per assolir el bon servei per als treballadors públics i per a la ciutadania”, va declarar Marín, partidària “d’optimitzar recursos” dins de l’administració.

En aquest sentit, la nova responsable de la cartera va assegurar que el seu objectiu és treballar “amb previsió de futur”, ja que va considerar que “el sentit comú” ha d’imperar a l’hora de cobrir llocs de treball originats per jubilacions o excedències. No obstant això, va puntualitzar que cal obrar amb prudència perquè “tenim una llei a sobre i tampoc es pot agafar gent a dit ni tan sols per un interí, sinó que s’han de fer edictes”. Marín es tornarà a reunir al setembre amb els representants sindicals “per seguir tenint bon feeling i crear sinergies per treballar”, va afirmar, conscient que “són els que millor coneixen la problemàtica que hi pugui haver”. Així mateix, la ministra també va explicar que la intenció és poder reunir-se amb els representats dels set comuns properament.

Per la seva banda, el president del Sipaag, Lluís Anguita, va destacar el to “dialogant” de la ministra, que els va expressar la voluntat de mantenir l’esperit continuista de la seva predecessora en el càrrec, Judith Pallarés. “Ens ha dit que té la seva porta sempre oberta”, va afegir. De totes maneres, Anguita va posar el focus en la necessitat de disposar de més recursos humans en l’administració per cobrir les vacants de personal. “Hi ha mancances de personal a pràcticament tots els serveis i no pot ser que sempre els haguem de cobrir amb eventuals del servei d’Ocupació perquè quan els tens formats han de marxar. S’han de fer edictes i agafar gent”, va declarar. Sobre el procés de transformació digital dins de l’administració, Anguita es va mostrar escèptic. “Ja fa anys que ho estem sentint. Que ho diguin no vol dir que sigui el cas”, va concloure, tot recordant que seria necessari formar el personal en aquesta matèria.

ANGUITA COMPRÈN EL MALESTAR A LA PRESÓ

El president del Sipaag es va mostrar comprensiu amb el malestar de funcionaris de la presó per la condonació d’hores de treball al centre penitenciari, una decisió avalada pel gabinet jurídic del Govern. “De la mateixa manera que la llei permet que cobris i recuperis les hores que et deu l’empresa, tu les has de tornar d’alguna manera. Amb jornades més llargues o treballant en dies de festa”, va declarar. “Sembla que a l’administració només s’obren expedients a la gent de baix. Els caps d’àrea no deixen de ser funcionaris amb càrrecs de responsabilitat”, va indicar.

tracking