gairebé 60 membres afectats

El sindicat policial demana que no es discrimini les noves promocions

Els agents incorporats a partir del 2017 no cobren per la funció permanent

El sindicat policial demana que no es discrimini les noves promocionsCFPA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Representants del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) es van reunir ahir amb la secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, per trobar solucions a les disfuncions salarials formulades la setmana passada a la nova ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, amb qui es va pactar aquesta segona reunió.

El principal reclam del CFPA és que no es discrimini les noves promocions que s’incorporen al cos. Segons va explicar el vicepresident del col·lectiu, Joan Repiso, els agents que es van afegir a partir del 2017 no cobren el complement relatiu a la “funció permanent” que preveu la Llei de Funció Pública. Això significa que dels 200 agents que aproximadament conformen el cos de policia, 58 no perceben aquest concepte. Repiso va apuntar que es tracta d’una retribució que es fa als agents pel fet d’estar obligats a romandre operatius en la funció policial “24 hores al dia, 365 dies l’any”, sense tenir dret a vaga ni a altres accions que puguin alterar el funcionament del servei. El vicepresident va criticar que els agents de les tres últimes promocions no cobren aquest complement, que equival a uns 250 euros mensuals, tot i exercir la funció permanent. Repiso també va alertar que si no es rectifica aquesta “disfunció”, tampoc el rebran els agents de la nova promoció que estan acabant la formació i que s’incorporaran d’aquí a poc.

El segon punt que van traslladar a Vilamala és la possible existència d’un error que un afiliat va detectar a l’hora de calcular el preu de les hores extraordinàries dels agents. Si es confirma, el CFPA reclamarà que es rectifiqui amb caràcter retroactiu. Per últim, el tercer punt que van exposar fa referència a un error en un increment salarial que es va aprovar, però que no es va veure reflectit en la retribució dels agents. Repiso va apuntar que a partir del 2019 es va rectificar l’error, però reclamen que es corregeixi de manera retroactiva, ja que els va afectar durant els tres anys anteriors.

Durant la reunió, Vilamala es va comprometre a estudiar les peticions. Repiso va reiterar que “la primera via és el diàleg i, de moment, no ens plantegem altres accions”.

LA LLEI DEL COS NO RECULL EL COMPLEMENT

L’any 2017, el Consell General va aprovar una modificació de la Llei del cos que suprimia el complement de funcions permanents. El sindicat reivindica que s’atengui al text de la Llei de Funció Pública, que sí que preveu aquest complement. En aquest sentit i atenent el text legal, els policies reclamen que han de rebre aquesta retribució, en tant que han d’exercir la seva missió i funcions en qualsevol circumstància, moment i conjuntura, i no tenen dret de vaga ni a accions que puguin alterar el funcionament normal i la prestació continuada del servei.

tracking