Reportatge

Guetta resol les carències

El concert del DJ francès delecta un públic que va romandre més d’hora i mitja a la intempèrie sota un persistent xàfec que va col·lapsar els accessos

Punt d'accés al recinte de l'Andorra Mountain Music.A. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El darrer concert de l’Andorra Mountain Music va deixar al descobert les carències que haurà de corregir l’organització per a futures edicions si vol mantenir la reputació del festival. L’actuació del prestigiós discjòquei David Guetta va sufocar els ànims dels espectadors que prèviament havien romàs a la intempèrie sense saber si el persistent xàfec els permetria gaudir de l’artista francès. Ja de bones a primeres els assistents van haver d’empassar-se un monumental embús per accedir a les immediacions del recinte a estacionar el seu vehicle. Tenint en compte que les entrades estaven exhaurides des de feia dies i que la previsió era de 4.000 espectadors, des de l’organització no es va contemplar cap alternativa per descongestionar les retencions que s’allargaven fins a la vila del Tarter.

Certament Andorra Turisme no disposa d’una bola de vidre per preveure la climatologia que faria a les 9.00 de la nit, hora a la qual inicialment estava programat el concert, però no menys cert és que dijous el Servei Meteorològic havia alertat d’avís groc per tempestes “acompanyades de calamarsa i de fortes ràfegues de vent” que afectarien tot el país durant la tarda de dissabte. Dit això, des de l’organització es va repartir capelines als assistents un cop accedien al recinte, que començava a presentar símptomes d’enfangament a terra com a conseqüència de la intensa pluja. A un quart de nou, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va atendre la premsa i va vaticinar que el concert es duria a terme sense cap tipus de problema perquè la tempesta marxaria passades les 9.00 hores.

No obstant això, els llamps es van intensificar i fins que l’empedreïda organització no va veure les orelles al llop i que la seguretat dels assistents se’ls podia anar de les mans no van ordenar evacuar al recinte. I habemus caos. La música i la llum van petar i des de megafonia s’avisava que el concert quedava “temporalment suspès”. Els accessos es van col·lapsar entre els que volien entrar i no s’havien assabentat que el concert estava momentàniament cancel·lat i els que fugien de dins per buscar un lloc on resguardar-se. Els agents de seguretat privada, desbordats.

Instintivament, tots aquells que havien estacionat el seu vehicle a l’aparcament central –que posava a disposició l’organització de forma gratuïta entre les 17.00 i la 1.00 de la matinada– van posar-se sota cobert de la tempesta... i de la vigilància de les mesures de seguretat. Sense saber si el concert es reprendria i per calmar els ànims d’aquells que ja esbufegaven pels 54 euros que podien haver perdut, molts van veure en el pàrking l’oportunitat d’assaborir la festa que ningú els trauria. Al marge de qualsevol tipus de control, la planta -1, -2 i -3 es van convertir en una improvisada rave on l’alcohol va ser el protagonista, mentre que les mascaretes van passar desapercebudes. Pels mitjans de comunicació que cobrien l’esdeveniment tampoc es va facilitar cap zona d’avituallament on poder obrir el portàtil sense mullar-se i tenir alhora connexió wifi.

Finalment, passats dos quarts d’onze, i sota la pluja, Guetta va aconseguir pujar a l’escenari per delectar ela públic amb el seu repertori de música electrònica i va aigualir l’enuig d’aquells que no havien decidit marxar abans.

tracking