Recasens es jubila

Jordi Farré i Jaume Sánchez dirigiran el cos de bombers

L’actual director adjunt serà el màxim responsable del cos i el seu segon serà l’ara oficial

Jordi Farré.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tàndem més estable dels cossos especials, el que conformen Joan Carles Recasens i Jordi Farré, director i director adjunt dels bombers, es trencarà aviat per la jubilació del primer. El canvi de peces que s’ha proposat des del cos al ministeri de Justícia i Interior, que l’haurà de ratificar –qüestió que en principi es preveu de tràmit–, és que Farré passi a assumir les màximes funcions de l’organigrama i que ascendeixi a director adjunt Jaume Sánchez, actual oficial cap de guàrdia i que acumula més de vint anys d’experiència en el servei. Segons van explicar les fonts consultades, Recasens abandonarà les funcions durant el mes de setembre en haver arribat al retir, que és quan s’haurà d’oficialitzar el relleu.

L’actual direcció acumula una dotzena d’anys de treball conjunt al capdavant del cos de salvament i antiincendis. Van ser nomenats l’any 2009 amb l’arribada dels socialdemòcrates al Govern, que optaven per ascendir dues persones de dins de la plantilla. Tots dos eren funcionaris del cos amb una experiència àmplia –Recasens dirigia fins llavors el grup de rescat de muntanya i Farré era responsable de formació– i així com hi va haver relleus en d’altres cossos especials quan els demòcrates van arribar a l’executiu un parell d’anys més tard, Farré i Recasens van ser confirmats en el càrrec i ho han estat successivament en tots els canvis que s’han produït a l’edifici administratiu i al capdavant del ministeri d’Interior.

Les fonts consultades van assenyalar que l’estructura proposada és la que es considera lògica. Jaume Sánchez és ara també oficial responsable de formació i de preparar, entre d’altres, els aspirants que superen els edictes i accedeixen a una plaça.

INCORPORACIONS

Precisament a principis de maig van jurar el càrrec sis nous efectius i el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, va assenyalar llavors que la plantilla rondava les 120 persones i encara restaven per incorporar-se cinc aspirants més que es trobaven en període de formació. Una preparació realitzada íntegrament a Andorra, va recalcar. Nous efectius que en gran mesura contribueixen a cobrir baixes per jubilacions dels agents més veterans.

En el mateix acte el ministre va anunciar una reestructuració imminent de l’organigrama amb l’objectiu que cada caserna del cos –n’hi ha quatre: Santa Coloma, la Massana, Canillo i el Pas de la Casa– compti amb un comandament responsable de les actuacions.

Jaume Sánchez.

tracking